A végéhez közeledik a magyal labdarúgó második vonal küzdelme. A Merkantil bank ligából négy forduló van vissza és igen izgamas végjátékra van kilátás a második feljutó helyért illetve a kiesés elkerüléséért.

A bajnokság kezdetén rendkvül jól rajtolt a rengeteg idegenlégióssal megtűzdelt Rába-parti alakulat a spanyol Antonio Munoz dirigálásával, a legtöbben már kiosztották volna az egyik feljutó helyet a zöldeknek, ám jött egy hirtelen lejtmenet és el is küldték az ibériai szakvezetőt. A Diósgyőrtől hirtelen menesztett ifjabb Szergej Kuznyecov érkezett, ám ő sem evett meg sok sót, a Budafok elleni idegenbeli és az otthoni Szeged elleni, ráadásul rangadó elbukásával már nem a saját kezükben van a sorsuk. Így jött Dunaszerdahelyről, a korábbi szlovák válogatott Borbély Balázs, akitől azt várják, hogy sikerül újra felpörgetni a fiúkat. A bemutatkozása a sereghajtó elleni mosonmagyaróvári fellépésen remekül sikerült 5-0 -val. Innen csak abban bízhatnak, hogy a Vasas is botlik még, de a következő feladatot is kötelező hozniuk. Az a Pécsi MFC látogat hozzájuk, mely látványosan vérszegény góllövés terén, ráadásul idegenben még harmatosabbak. Utolsó öt otthontól távoli fellépésüket bukták és mindösszesen három találatra voltak jók. A Pécs szerezte a legkvesebb gólt messze az NBII -ben 30 meccsen 17! gólt, ami nagyon kevés, nem véletlen, hogy a kiesés peremén táncolnak és vívnak nagy csatát a két főváris alakulattal a Budafokkal és a BVSC-vel.

A Győr az új edzővel a hajrában új erőre kaphat ennek pedig a gyengélkedő Pécs láthatja kárát. Lehet megint a szokványos 1-0 -as hazai siker születik, de a győriek sikerében szinte biztos vagyok.

Győri ETO - Pécsi MFC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp