Egészen pikáns mérkőzést hozhat hétfő este a Merkantil Bank Liga 31. fordulójának zárómérkőzése.

Mindamellett, hogy a tavaly még az élvonalban szereplő Honvéd gárdája az egy éve szintén NB1-ből kieső Vasast látja vendégül a Bozsik stadionban, külön pikantériát ad az ütközetnek, hogy a Vasas egyre drámaibbá váló véghajrát fut a feljutásért a Győri ETO-val.

Mielőtt azonban rátérnék a Vasas jelenlegi helyzetére, nézzünk szét kicsit a Honvéd háza táján. A kispesti szurkolók a tavalyi élvonalbeli kipottyanást követően idén megint komoly arculcsapást kaptak szeretett csapatuktól. Míg a nyár folyamán egyértelműen az azonnali visszajutást tűzték ki legfőbb célul, már az ősz során kiderült, hogy a jobbára fiatalokra építkező piros-feketéknek ebben a szezonban aligha lesz reális esélye a dobogó közelébe kerülni. Fordulóról fordulóra jöttek a pontvesztések, mely okán már tavaly év vége felé felállt a kispadról a felnőttek világában kezdőtrénernek számító Pinezits Máté, s jött helyére a rutinos Csertői Aurél. A Honvédnál ekkor egyértelműen azt várták, hogy a korábban hosszú évekig Pakson, majd a Gyirmótnál edzősködő szakember felfelé ívelő pályára állítja a Kispestet, számításaik viszont egyelőre nem váltak be.

A klub május elején igencsak a tabella hátsó felében állomásozik, sokkal közelebb a kiesőhelyekhez, mint a felsőházhoz. Értelemszerűen a szurkolók körében lincshangulat uralkodik, s a tulajdonosváltást szorgalmazzák, ami akár meg is történhet a közeljövőben.

Mindent összevetve tehát a hétfő esti mérkőzésnek egyértelmű underdogként fut neki a Honvéd az ellen a Vasas ellen, akik velük ellentétben akár jövőre vissza is kerülhetnek az OTP Bank Ligába. Jelen pillanatban Radó Andrásék sorsa saját kezükben van, hiszen a legnagyobb rivális Győr úgy vezet előttük két ponttal, hogy a kisalföldiek vasárnap már lejátszották aktuális bajnokijukat. Magyarán egy angyalföldi győzelemmel újfent a piros-kékek kerülnének feljutási pozícióba.

Ugyanakkor nem lesz könnyű Kispestről elhappolni a három pontot, főleg ha tekintetbe vesszük, hogy az utóbbi két fordulóban nem tudtak nyerni a 13. kerületiek. Előbb a már bajnoknak számító Nyíregyházától kaptak ki (3:1), majd kulcsfontosságú pontokat vesztettek a kiesőhelyen lévő Tiszakécskével szemben (1:1). Ezen pontosztozkodásnak akár komoly következményei is lehetnek majd a végelszámolásnál. Főleg akkor, ha most sem tudnak nyerni Berecz Zsomborék.

Nincs mese, menni kell tehát előre a Vasasnak Kispesten, s mindenképpen hozniuk kellene a három pontot. A két rivális őszi összecsapásán tükörsima angyalföldi győzelem született (3:0). Abban bizonyosak vagyunk, hogy ezúttal már szorosabban alakulhat a mérkőzés, mégis jelen helyzetben óriási meglepetéssel érne fel, ha nem tudna nyerni a Vasas. Ugyanakkor a sima kimeneteles sikerüket nem reszkíroznám – ennyire nem bízom bennük a Tiszakécske elleni blama után -, viszont a DNB piacon biztosítva érdemesnek látom favorizálni a vendégeket.

Tipp: 0:1-re nyer a Vasas

Budapest Honvéd FC - Vasas: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp