A svéd harmadosztályban szerepel a két együttes, eléggé ellentétes eredményekkel. Amíg a hazai együttes a tabella elején helyezkedik el, addig a vendégek a végén, akiknek elég gyenge formát mutatnak az utóbbi időben.

A két együttes eddig két alkalommal találkozott egymással, a mögöttünk lévő szezonban. Mindkét mérkőzés vendégsikert hozott, ráadásul ebben a felállásban egy igencsak gólgazdag mérkőzést játszottak egymással (3-5). Erre most nem látok esélyt, főleg, hogy tényleg nagyon jók most a hazaiak, míg a vendégek botrányosan gyengék. Ha nem nézzük a nyitófordulót, ahol 6-0-ra nyertek a sereghajtó ellen, akkor azt láthatjuk, hogy elég sok gólt kapnak, főleg idegenben. Ma is valami hasonlóra számítok.

Az Umea jelenleg a második helyen áll a ligában, 5-1-0-ás mérleggel és 16-7-es gólaránnyal. Eddig öt mérkőzésen rúgtak legalább kettőt, érdekesség, hogy a Täby ellen mindketten 2-2-t játszottak. Egy győzelem esetén maradnának a második helyen, ugyanis az éllovas együttes három pontra van tőlük, de a gólaránya jelentősen gyengébb a hazaiaknak, így maximum egy nyolc gólos győzelem esetén lenne esélyük átvenni a vezetést. Erre azért elég kevés az esély.

A vendégek majd teljes hátsó alakzata lecserélődött erre a szezonra, így valamennyire érthető a gyengeségük. Már tavaly is nagyon közel voltak a kieséshez, de a playoff során kiharcolták a bentmaradást, ha nem kapják össze magukat, akkor idén is ez várhat a csapatra. Jelenleg a 13.helyen állnak, 11-13-os gólaránnyal, ami nem feltétlenül annyira rossz, inkább a csapat formája az, ami nem túl kecsegtető. Öt mérkőzése nyeretlenek, ráadásul az idegenben lejátszott mérkőzéseken tizenegy gólt kaptak. Ezzel és a nulla pontjukkal ők a leggyengébbek ebben a mutatóban.

Nagyon jó formában várja az Umea ezt a mérkőzést, így nem is lehet kérdés, hogy ők a találkozó toronymagas esélyesei. Szerintem nyerni fog a hazai együttes, és megszületik ez első ilyen győzelem ebben a párharcban.

Umeå FC - IFK Stocksund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp