A Konferencia Liga elődöntőjében találkozik az Olympiakos és az Aston Villa. Az odavágón számomra elég komoly meglepetés született, a görög csapat 4-2 arányban nyerni tudott Angliában. Erre nem sok pénzt tettem volna, arra meg főleg nem, hogy 4 gólt lő idegenben ez a görög csapat. Mendilibar csak csapatot csinált a srácokból, azért emlékezhetünk még a Fradi elleni meccsekre, hát akkortájt aki azt mondja, hogy ezek négyet lőnek Birminghamben, hát az minimum bolondokháza...

Az odavágón jött El Kaabi, és elkábította mindenkit a hazai csapatnál. A görögök csatára három gólig jutott, Hezze tette rá a negyediket. A Villa többet próbálkozott, birtokolta a labdát, de csak két gólt sikerült összehozni, mellette még egy kihagyott tizenegyesre futotta. A kimaradt tizi okán minimum kettővel kell legyőzni a görög csapatot, mely a hétvégén nem lépett a pályára.

Esélyt látok rá. Bármekkora agy Mendilibar, azért én a minőséget inkább a vendégek oldalán érzem. Nem igazán tudok elvonatkoztatni attól, amit a Fradi ellen láttam, és a hazai pályás meccsen sokkal gyengébbek voltak, a közönség sem tett hozzá semmi extrát. Eltelt azóta egy kis idő, javulhatott a morál, a forma, de ettől még szerintem a Villa acélosabb együttes.

Az angoloknak menni kell előre, ráadásul minimum kettővel kell nyerni, ami azt is jelenti, hogy a görögöknek belefér az egy-gólos zakó is. Nyílván a cél nem ez, de belefér. Az Ason Villánál remélem összeáll Torres és Carlos, ez a két játékos, ez a két belső védő extra, ha ők játszanak az első meccsen, aligha kap négyet a birminghami együttes. Nem tett jó az angoloknak, hogy a Brighton elleni bajnokit bukta, mert így a BL-indulás veszélybe került. Ettől független egy csapat nem fog eldobni magától egy esetleges kupadöntőt csak azért, mert hétvégén a Liverpoollal játszik.

A

Olympiakos Piraeus - Aston Villa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp