Két nagyon jó formában lévő együttes találkozik egymással a csütörtök esti, mai utolsó Finn Kupa mérkőzésen. A negyedik fordulót rendezik a sorozatban, de még mindig található olyan összecsapás, amikor több gólnyi különbség van a két együttes között. Ez a mostani mérkőzés is ilyen, nagy kérdés, hogy a vendégek hány gólt tesznek közé.

Mindkét együttes vezeti a saját bajnokságát; a hazaiak a Kolmonenben, míg a vendégek a Kakkonenben. A Haka Juniorit a Kolmonen Lansi B ligájában szerepel, ami az ötödosztálynak felel meg. Efelett a bajnokság felett van a Kakkonen, így a vendégek a negyedosztályban szerepelnek, méghozzá nagyon jól.

Két győzelemmel kezdte a bajnokságot a Haka II, egy 5-0-ás idegenbeli és egy 6-0-ás hazai győzelemmel. A kupában is van már győzelmük, az előző fordulóban 3-2-re nyertek a TOVE csapata ellen. Az előző szezont is ebben az osztályban töltötte a csapat, és akárcsak idén, akkor is rendkívül gólgazdag mérkőzéseket játszott a klub.

Az Inter Turku II tavaly még szintén a Kolmonenben szerepelt, azonban megnyerte a saját csoportját és feljutott. Az együttes ott folytatta, ahol abbahagyta, hiszen tavaly 91 gólt rúgtak a bajnokságban, míg idén már 21-nél járnak, méghozzá csak öt mérkőzésen. Félelmetes adat, nem lepne meg, ha ez a lendület kitartana erre a mérkőzésre is. Az Inter II sorsolása elég nehéz volt az előző körben, a szintén Kakkonenben szereplő Tamperéhez látogattak és egy gól nélküli döntetlen után sikerült továbbjussanak, büntetőkkel. Meglepne, ha ez a mérkőzés is gól nélkül zárulna, méghozzá azért, mert ez nem jellemző egyik csapatra sem.

Sok gólt várok a mérkőzésen, a két csapat között osztálykülönbség van, ráadásul ezen a szinten ez már egész komolyan ki tud ütközni. Már a félidőig sima vendégelőnyt várok, a tippem az, hogy már 45 percnyi játékot követően lesz legalább 2 gól.

FC Haka Valkeakoski II - FC Inter Turku II: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp