Van az úgy, hogy. Meg, persze, amúgy is van.

Szóval azt akarom mondani, hogy van ez a Valere Germain nevű csatár a hazaiaknál, s én most abban reménykedek nagyon, hogy ez a csatárnak látszó labdakergető ezúttal nem lesz annyira "falábú", mint amennyire gyakran szokott lenni, hanem végre betalál majd a hálóba is. Tudatában vagyok én annak nagyon is jól, hogy ő nem amolyan Filippo Inzaghi típusú focista, akiről akkor is a kapu pattog a labda, ha éppenséggel össze van esve az 5-ösön belül vagy háttal van a kapunak és a hátát érintve is gólba tart a labda. Szóval ez a Germain csávó sajnos nem ilyen jellegű focista, de azért mégis van bennem némi remény jellegű dolog, hogy most mégis meg fogja találni labdával a hálót.

Persze, akkor sem lehet túl nagy baj, ha ő mégsem, hanem ott lesz majd helyette, mint gólszerző, a csapattársa, Florian Thauvin. Nagyon úgy tűnik most, így néhány órával a meccs előtt, hogy mindketten pályára lépnek majd a Reims ellen. Szóval, ha az a Germain ismét "falabút" fog játszani, akkor a góllövőlista élmezőnyében lévő, az éllovas - 11 gólos - Mbappe mögött egyelőre mindössze 1 góllal elmaradó és Neymarhoz hasonlóan 10 gólos Thauvin lehet megint az ügyeletes gólszerző. Vagy, mittudomén, lesz majd egy 16-os körüli szabadrúgás, amelyet Dimitri Payet fog értékesíteni. Vagy esetleg az argentin Lucas Ocampos lesz majd a "hajjakend". Ki tudja, merre?

Azon kívül, hogy néhány gólérzékeny labdarúgó van a Földközi-tenger-parti csapatnál, még az is van, hogy az Olympique Marseille általában jól szerepel otthon ebben a bajnoki idényben, míg a Reims nem igazán nevezhető eredményesnek idegenben. Pluszban még az is van, hogy amennyiben győz most az Olympique Marseille, akkor "leszakítja" majd az üldözőket és a hátralevő idény további részében már csakis azzal foglalkozhat, hogy "lemeccselje" néhány megmaradt riválisával az éllovas és bajnokjelölt Paris Saint-Germain FC mögötti Bajnokok Ligája- és Európa Liga-helyeket. Ennyi!

Már csak ezért az utóbbi lehetőségért is megéri győzni!

Marseille - Reims: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp