Az első meccsen eljutottunk 25 lőtt gólig, ami szép, és elég is lett volna a sikerhez, ha 20 perc után nem esik szét atomjaira a védekezésünk. Picit a szerb-lengyel meccshez hasonlított, ahol az underdog félidőben tök egálra állt, aztán a 2.-ban az esélyes a gázpedálra lépett. Fura, hogy mennyire szét tudott esni a védekezésünk, miközben a Möbelringenen épp az működött.

A spanyol-horvát meccs nem volt túl izgalmas, a színvonal a nullával volt egyenlő, főleg a horvát részről. A horvátok támadásban semmit sem tudtak csinálni, és ami fura, hogy védekezésben sem, a spanylok közül az dobott gólt, aki akart. Pena is élt, mint hal a vízben, miközben a Fradiban idén elég halovány volt. Semmi megállító foult horvát részről, tényleg átjáróház volt a dalmát együttes. A spanyolok 15-ig jutottak félidőig, a 2. játékrészt lepihenték, és csak 10-et lőttek, de igazából érezni lehetett rajtuk, hogy nem nagyon akarnak semmit a 2. játékrészről, a védekezésük is szétcsúszott, a horvátok kozmetikáztak picit.

Ha a horvát együttes megint ilyen gyenge védekezéssel jön, akkor nálunk Kovács és Háfra szét fogja őket kapni, Kovacsics szintén, lesznek helyzetei a szélsőinknek, beállóinknak. Egyébként üdvözítő volt, hogy a hollandok ellen is sűrűn kaptak labdát a szélsők, Schatzl még csak-csak Lukács viszont vakon volt, de a helyzetek ott voltak. A horvát kpausok sem fogtak semmit az első fi-ben, és bár a 15 gól nem kirivóan sok az első fi-ben spanyol részről, de az csak azért nem több, mert nem gyorsították a játékot Gonzalezék. Felállt fal ellen is akkor dobtak gólt, amikor akartak, nem volt értelme futni. Lényeg az, hogy nálunk Kovács tök egészségesnek tűnt, jól is játszott, nem számítva a belemenéseket, ami nála alap. De jó hatékonysággal lőtt, Háfra nagy kedvvel bombázgatott, volt tű a csajokban, szóval ha ezt hozzák Jezicék ellen, jönnie kell a min. 26 gólnak. Ok, hogy a kötelezők a legnehezebbek, de én azt hiszem, ez a jelenlegi horvát csapat magasan a mezőny leggyengébb tagja, meg fogjuk szórni őket becsülettel.

Horvátország (n) - Magyarország (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp