Érdekes kis meccsnek tűnik, mert igazából semmi komolyabb tétje ennek a találkozónak nincs. Oroszország megverte a nyitómeccsen a franciákat, aztán Trefilov majdnem elszórakozta a Montenegró elleni sikert, de Samokhina megmentette a mestert és csapatát egy döntő pillanatban szerzett labdával. Oroszország jól játszott a franciák ellen, és igazából Montenegró ellen sem rosszul, két igencsak harcos, kemény csapat ellen sikerült győzni, ezzel a felső ágon komoly lépést tettek Dmitrieváék az elődöntő felé.

Szlovénia Montenegró ellen gólzáporos meccsen kapott ki, a franciák ellen pedig bár eljutottak 21-ig, a 19. percben még csak 2 góljuk volt. Amíg a franciák közé nem tették a számukra megnyugtató 6-8 gólt, addig Mavsaréknak momentumuk sem volt támadásban.

Viszont, amikor felpuhult a francia védekezés, amikor nem volt annyira koncentrált, akkor a szlovének teljesen partiban voltak, igaz, addigra elment a meccs. Én azt várom, hogy az oroszok lazítanak egyet, netán ég be is gyűjtik azt a 'kötelező vereséget'. Szoktam írni, hogy mesterséges hullámvölgyet generálnak, és tartom is. Egyébként pedig még a bundafaktort se zárjuk ki, mert amire fogadni lehet, azt bundázni is lehet. (pl. 2 éve az eb-n, amikor a 2. körben nem volt tétje az uccsó meccsüknek, toltak velünk egy jól fizető döntetlent) Az oroszok számára nincs tét, és ha a védekezés nem lesz elég kemény, akkor láttuk, hogy Szlovánia azért képes gólt dobni. Beállót jól játsszák meg, ha Grosra nem lépnek ki, szaggatottról, 9-10 méterről bármikor beveri. Szerintem az oroszok már a 2. körre fókuszálnak, Trefilov biztosan azoknak ad több lehetőséget, akik nem alapemberek, sérülést sem éri meg kockáztatni. Szlovénia pedig bár kiesett, azért biztosan szeretnének szépen búcsúzni. Nem hiszem, hogy ezen a tét nélküli meccsen űzné-hajtaná övéit az öreg orosz medve, főleg, hogy legutóbb majdnem rajta úszott el a meccs. Egy barátságos játszadozás lesz itt, ahol én a meglepetést sem zárom ki, arra meg fogadni is merek, hogy Szlovénia szoros meccset fog játszani. Azt meg csak remélni merem, hogy a szlovén kapitány mondjuk nem ülteti Mavsart és Grost, de végül is miért tenné, egyik sem sérült, nincs mire tartalékolni, és nyílván ő sem szeretne hazamenni három ordas zakóval.

Oroszország (n) - Szlovénia (n): Hendikep - Hendikep tipp