Leginkább azért tippelek a hazaiak győzelmére, mert siker esetén a Bajnokok Ligája főtáblát jelentő 2. helyre léphetne elő az egyelőre 3. helyezett Olympique Lyon. Persze, ehhez még az is szükségeltetik, hogy a szintén ebben a fordulóban rendezendő Montpellier-Lille rangadón, azaz a jelenlegi 2. és 4. helyezettek mérkőzésén ne győzzön a házigazda Montpellier, ugyanis 1 ponttal többje van, mint a lyoni csapatnak.

Ilyen helyzetben az természetesen és mindenképpen előnyt jelenthet, hogy a Montpellier - Lille találkozót már kedden este megrendezik, viszont az Olympique Lyon - Rennes mérkőzésre csak egy nappal később, szerdán este fog sor kerülni. Tehát a Lyon játékosai már a másik meccs eredményének tudatában játszhatnak majd. És én nagyon remélem, hogy nem az idegekkel fognak játszani, hanem a labdával.

Mindössze egyetlen egy darab "nevesebbnek" nevezhető focista fog hiányozni a hazai csapatból, éspedig az eltiltását töltő brazil Rafael, aki korábban az angol Manchester United hátvédje volt. Viszont nagy a valószínűsége annak, hogy Tanguy Ndombele és Houssem Aouar "szűrők" lesznek, támadásban pedig - többek között - Nabil Fekir, Moussa Dembele, Memphis Depay és Bertrand Traore állhat Bruno Genesio edző rendelkezésére.

Elsősorban nem azért tippelek a hazaiak győzelmére, mert nagyon rendben van az önbizalmuk azóta, hogy rövid időn belül kétszer is meg tudták állítani annak a fényesre nyalt katalán trénernek a Manchester City néven ismert méregdrága együttesét. Na, persze, azért egy picit ezért is, de most főleg az jelent sokat a tipp kiválasztásánál, hogy bizony vannak gondok a vendégcsapatnál.

Nyilván az a leginkább szembetűnő dolog, hogy a gólvágónak szerződtetett egykori PSG-játékos, Hatem Ben Arfa nagyon nem találja a helyét. És egyelőre így van ezzel a másik csatár, a szenegáli M'Baye Niang is. Nagyon remélem, hogy még ezen a meccsen is tartani fog a kimondottan pocsék formájuk, s csak majd ezután, valamikor később fognak nekiállni a gólok "termelésének".

Lyon - Rennes: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp