Ha a tényeket közlöm, akkor játszottunk két papírforma meccset. Hollandia ellen kikaptunk pár góllal, de voltak bíztató periódusok, a 3.-20. perc között például úgy játszottunk, hogy azzal a játékkal mindenki ellen enne esélyünk. Sajnos fejben és fizikálisan is gyengék vagyunk, emiatt limitált ideig tudunk jól játszani. Horvátország ellen nyertünk, de maga a meccs igazi roncsderbi volt, egyedül az eredmény, a különbség néz ki jól, de aki látta a meccset, az hamar feledni szeretné.

Spanyolország Mangué és Barbosa nélkül van itt a tornán, előbbi kiöregedett, utóbbi sérült. Megfiatalított csapat, ők is verték a horvátokat, és ők is kikaptak a hollandoktól. Abbingh egy utolsó másodperces szabaddobást vert be, kb úgy érezhették magukat, mi mi, amikor 2,5 under húzol egy focimeccsre, aztán a 96. percben valaki 35-ről bever egy szabadrúgást.

Egyébként mi és a spanyolok is 28-at kaptak Grootéktól, mi is 18-at, ők is 18-at a horvátoktól, szóval két totálisan egyforma csapat ez.

Egy-két játékelemben ők jobbak, van, melyekben mi. Nagyon egál körüli meccsnek tűnik ez, és vélhetően az is lesz. Támadásban 22-25 gólra vagyunk kalibrálva, igazából nagyon alá sem tudunk menni, meg fölé sem igazán. A horvátok elleni meccsen is lett volna 26-27 is, de a végét elengeték a csajok, fel volt forgatva a csapat, de egy szoros meccsen, amilyen vélhetően a spanyolok elleni is lesz, Rasmussen nem fogja Pálos-Bognárt erőltetni, legalábbis remélem.

Silvia Navarrót nem tartom a világ legjobb kapusának, eleve talán a mezőny legalacsonyabb kapusa, másrészt rajta is meglátszanak az évek. Évek óta bárki az edzőnk, Németh KEB, Rasmussen, Elek bárki, csak azt szajkózza, hogy felfelé kell neki lőni. Egyszerűen nem ér oda, ehhez viszont két dolog kell, ami három. Fizikális erőnlét, fejben ott kell lenni, és önbizalom. Háfrának és Kovácsnak ezt kéne mantrázni, én Planétát is megnézném, mit kezd a bombáival Navarro. Én bevallom, hogy undert akartam húzni, de nem gondoltam, hogy ennyire lenéznek minket a bukik, hogy 22,5-ös line-t adnak. Emellett nem tudok undert húzni, Navarro egész egyszerűen nincs annyira jó kapus, hogy félni kelljen tőle, és ha a csajok merik a felsőt lőni, Schatzl megint jó napot fg ki, és nem akarunk labdaeladásból rekordot dönteni, akkor a 23 gól össze fog jönni. Egyébként pedig a mi csapatunk picit olyan, hogy ha gyenge az ellenfél, lesüllyedünk a szintjükre, ha erősebb, akkor minket is húz felfelé. Nem mondom, hogy ezt a 22,5-öt 6-7 góllal meg fogjuk ugrani, de bízom benne, hogy azért átlagban 12-12 gólra jók leszünk. Végül is a továbbjutás megvan, talán ezzel egyfajta teher is lekerült a csajokról. Nem tudom nem overbe húzni ezt a 22,5-öt.

Magyarország (n) - Spanyolország (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp