Őszinte leszek, elolvastam a főoldali előzetest is, és nem nagyon tudok belekötni, nem mintha akarnék. Csak megerősített az előzetes elképzelésben, vagyis:

A BVB hasít, listavezető a Bundesben, köszönhetően annak, hogy jól játszik, a Bayern meg a mesterét fúrja. A Schalkénál tényleg hiányzik Kehrer, Goreztka és Meyer, de a rutinos Höwedes is, meg a nem különben rutinos Coke is. Tényleg egész biztosan kihatással van a csapatra a kettős terhelés, viszont a BL-ben legalább mákjuk volt, mert azért nem kerültek olyan csoportba, ahol nem volt esélyük továbblépni.

Ez a derbi trükkös, mert hazai pályán nyilván azt várja a közönség, hogy a csapat játsszon, diktáljon és nyerjen. Igen ám, de a BVB ellen nem nagyon lehet hibázni. Nagyon kreatív társaság, Reus egészséges, és ha ő az, akkor a világ legjobbjai között van. Bejöttek az igazolások kivétel nélkül, megkaptuk Sanchót, szóval jó BVB-meccseket nézni. Delaney és Witsel egyensúlyt teremt, a bengák hátul stabilitást, elöl meg van kikből választani, Paco, Götze, Kagawa, Larsen ...-nem nagyon lehet mellényúlni. Ezek a srácok a földön nagyon meg tudják majd kavarni a hazai védekezést. Azért lőttek idén hármat a Bayernnek, négyet az Atletinek, szóval a nagyok ellen is megy a góllövés. Ok, hogy a Bayern idén eléggé vakon van, meg az Atleti is, de azért még mindig a Schalke elé tesszük őket. A Mainz meg a Freiburg ellen azért nem kápráztatta el szurkolóit a BVB, de valószínűsítem, hogy már a derbire hagyták a gólokat. Jó lenne a tipp szempontjából egy korai vendég dugó, de ha nincs korai dugó, akkor is jön valamikor, mint ahogy a Paco-dugó is a végén. Diallóval, Akanjival, Witsellel a pontrúgásokban is van potenciális gólveszély, ha meg direkt kelk kapura lőni, akkor is vannak kegyetlen végrehajtók. Nem hiszem, hogy a BVB elgörcsölné a meccset, ha hozzák, amit Reusék tudnak, akkor Fahrmann minimum kétszer 'maga mögé nyúl.'

Schalke 04 - Borussia Dortmund: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp