Jelentősnek tűnő dologra készül a londoni csapat. Nem másra, mint arra, hogy nyerjen a barcelonai Camp Nou stadionban! Már nem érdemes számolgatni és egyéb lehetőségek után kutatni, hiszen amennyiben az angol együttes tagjai saját maguk kívánnak dönteni a döntenivalókról, akkor csakis ezzel az egyetlen egy lehetőséggel érdemes számolniuk. Persze, előfordulhat majd az is, hogy az Internazionale Milano - PSV Eindhoven mérkőzésen győz a vendégcsapat, vagy esetleg döntetlent játszik, ám ez a történet már némileg másról szól, s ha - ismétlem - az angol gárda tagjai a saját kezükben akarják tartani azt, amit ilyenkor lehetséges, akkor bizony csakis győzelemre kell törekedniük. Ennyi!

Az teljesen bizonyos számomra (is), hogy a Tottenham játékosai megpróbálják majd valahogyan "összehozni" azt a bravúrosnak számító győzelmet az FC Barcelona otthonában. Ezt jelezte az is, hogy az elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzésen Mauricio Pochettino edző a két legmeghatározóbb focistáját egyaránt pihentette. A fő gólvágó csatár Harry Kane és az irányító középpályás Christian Eriksen is csak cserék voltak a Leicester City ellen idegenben 2-0-ra megnyert találkozón. Mindketten csak a mérkőzés hajrájában léptek pályára, amikor már eldőlt minden, és számukra nyilván csak amolyan átmozgatás jellegű valami volt az a pályán töltött néhány perc. És minden bizonnyal az sem véletlen, hanem már az FC Barcelona elleni BL-rangadóra előre gondolt dolog volt, hogy Kane és Eriksen másik két fontos Tottenham-játékos, a brazil Lucas Moura és a dél-koreai Son Heung-Min helyett játszottak, hogy ők is bírjanak kissé többet pihenni. És, persze, lehetőleg gyorsabban regenerálódjanak.

Várható, hogy a Bajnokok Ligája kiesés szakaszába már biztosan továbbjutott, és ráadásul magabiztos 1. helyezettként továbbjutott hazai együttes játékosai nem fognak "megszakadni" ezen a mérkőzésen, s talán még az is elképzelhető, hogy a biztos csoportelsőség tudatában az eddig kevésbé játéklehetőséghez jutó focistáknak szavaz bizalmat Ernesto Valverde edző. Egyáltalán nem árt, sőt, minden bizonnyal még hasznos is, ha ezek a focisták is "szokják" a Bajnokok Ligája légkörét, s közülük néhányan "érzik a törődést", hogy azért valamennyire mégis csak számítanak - és nincsenek véletlenül - a világ egyik legeredményesebb klubcsapatánál.

Tehát nem szükséges majd eljátszani a meglepődöttet, ha - többek között - olyan játékosok szerepelnek majd az FC Barcelona együttesében, mint például Jasper Cillessen, Nelson Semedo, Denis Suarez, Arthur, Malcom, Munir.

FC Barcelona - Tottenham: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp