Akárhogy is nézzük, papírforma alapján, a számok, a két csapat, játéka, a múlt, szóval minden a tipp mellett szól. Igazából a túl szép hogy igaz legyen kategória már a hazaiakra adott 1,40 is háromesélyben. De nem tudok nem nagyot 'álmodni', és aki mer az nyer jelszóval egy vastagabb hendit húzok a hazaiakra. Szóval a Nürnberg kieső helyen áll, 9 kör óta nyeretlen. Idegenben egyenesen pocsék, volt 7-0-ás és 6-0-ás zakója, 5-2-re kapott ki a Schalke ellen, legutóbb egész jól megúszta, csak 3-0-ra kapott ki Münchenben...

Közben a Gladbach otthon a tabella alsó felébe tartozó csapatokat szétszedi, Heckingék lazán gurítanak három gólt a 'gyengébb' ellenfeleknek. Otthon utolsó 5 meccséből 5-öt nyertek a Csikók, rendre eljutnak háromig, szóval Pleáék szárnyalnak. A hétvégi remi is belefért, valószínűleg nem a Bundes elsőség, hanem a dobogó, rosszabbik esetben a top4 a cél. Sokkal bővebb a Gladbach kerete, és minőségre sem nagyon összehasonlítani a két együttest. A Gladbachból ugye Plea és mondjuk Sommer kapus ér annyit összesen, mint az egész Nürnberg. A Nürnberg 2. legértékesebb spílere, a kapitány Behrens ráadásul sérült, de ő is mindössze 3 millió Eurót ér, napjainkban ez zsebpénz a nagykutyák között.

Ha megnézzük az idei egyetlen hétközi fordulót, ott a Nürnberg szintén idegenben játszott, 7-0-ra kapott ki Dortmundban. Most megint hétközi meccs, megint egy erős csapat otthonában, én nem lennék meglepve, ha ebből is KO lenne. Szerintem a Nürnberg ezt a meccset eleve feladja, és sokkal inkább a hétvégi Freiburg elleni összecsapásra koncentrál. Az egy fontos meccs, talán nyerhető is. Szerintem ezt el fogja engedni, ha erőlködik, és kikap 2-0-ra, mit ér vele. Szerintem Köllnert sem fogják elküldeni, akármi lesz a vége, úgyis a hétvégi meccs dönti el a sorsát. Ha ott nyer a csapat az év uccsó bajnokiján, talán marad. Az egyetlen ok, ami miatt csak 10/3-as tipp nálam, hogy a Gladbach már pénteken pályára lép, méghozzá Dortmundban. Szóval el tudom képzelni, hogy egy biztosnak tűnő 2-0 után már takaréklángon égnek majd. De egy kisebb pénzmagot megér a tipp, ha jönne egy viszonylag korai hazai dugó, azért lehetne még rakni rá, és simán összejöhetne egy KO, ilyen 4-0, 5-0 körüli eredmény. Szerintem amúgy kettő lesz közte, de inkább három-négy. Végül is OK, hogy ott a pénteki rangadó, de a Nürnberg legyőzése ugyanúgy három pontot ér, ellazsálni nem kéne, de otthon talán ez nem történhet meg.

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp