Szerintem mostanában igencsak hangosan káromkodhatnak az AFC Bournemouth labdarúgói és klubvezetői. És, persze, szomorkodhatnak is nagyon. Hiszen a sorsolás szeszélye folytán december hónap végén kell a Manchester United ellen játszaniuk. pedig biztosan jobb lett volna nekik, ha nem december végén, hanem még december elején léphettek volna pályára a Manchester United ellen. Akkor, amikor még nem Ole Gunnar Solskjaer volt ott a menedzser, hanem az a Jose Mourinho nevű beképzelt pacák. Hiszen akkor még akár az idegenbeli győzelem is elképzelhető lett volna az AFC Bournemouth számára, de most viszont már csakis arról lehet szó - szerintem legalábbis -, hogy hány gól különbséggel fog kikapni a vendégcsapat.

Természetesen még mindig nagyon sokat számíthat majd a hazaiaknál, hogy a játékosoknak még továbbra is bizonyítaniuk kell az új menedzsernek, hogy márpedig ők aztán tényleg megérik a pénzüket és nem véletlenül igazolta le őket a Manchester United. Látszott ez a bizonyítási vágy a ManUtd előző két mérkőzésén is, méghozzá nagyon, amikor nem csak felszabadultan játszottak a focisták, hanem úgy nyerték meg mind a két mérkőzést, hogy összesen 8 gólt szereztek. Talán leginkább a világ egyik jelenleg egyik legdrágább focistája, a világbajnok francia Paul Pogba teljesítményén látszott meg az edzőváltás egyáltalán nem elhanyagolható jelentősége. Azt a középpályást, akit brilliáns megoldásai és hatékony támadójátéka ellenére az a Műringyó egykori sikeres edző előbb védekezésre kényszerített, majd pedig a kispadra száműzött, tehát ez a Paul Pogba csak az utóbbi két mérkőzésen szerzett 2 gólt és adott néhány gólpasszt.

És mostan csak egyetlen egy darab hazai focistáról volt szó, s bizony érdemes belegondolni abba, hogy még vannak ott néhányan Paul Pogbához hasonló helyzetben. Nincs egyedül!

Ha a hazai játékosok esetében elmondható, hogy nem szenvednek hiányt önbizalomban, hát ilyesmi még a legnagyobb jóindulattal sem mondható el a vendégek játékosairól. A Bournemouth egy igencsak lesújtó, Tottenham Hotspur elleni 5-0-ás vereség után érkezik az Old Traffordra, s nem csak az van, hogy "szét vannak esve" a játékosok, de az a 9 idegenbeli mérkőzésen kapott 19 gól sem annyira jó mutató ahhoz, hogy erőteljesebb ellenállással próbálkozzon sikeresen egy egyre jobb formában levő csapat otthonában.

Egyáltalán nem számítok akár csak megközelítőleg is szépnek nevezhető meccsre, egyáltalán nem, viszont arra azért igenis számítok, hogy az AFC Bournemouth ellen egynél több gólt fog szerezni az immár Ole Gunnar Solskjaer menedzser által vezényelt Manchester United.

Manchester United - Bournemouth: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp