Szokás ilyenkor ilyen toplisták összeállítása év végén, és ha én összeállítanám a 2018-as év legótvarabb meccseinek toplistáját, a 'pool-City dobogós lenne. A jó kis 0-0, ahol én special 5-6 gólt vártam, adok-kapok meccset, aztán nemhogy gól nem volt, kaput eltaláló lövés sem igazán, de még csak kísérlet sem. Akkor még más volt a helyzet, kivárásra játszottak, egymás hibáit várták. Azóta a City párszor megbotlott, és a Liverpool szemmel látható 7 pontos előnyt épített ki.

Nem lehet mellébeszélni, a City győzelmi kényszerben van. Ha nyerne, még akkor is két meccses hátrányban lenne. Nem hiszem, hogy alibi focit látnánk Pep csapatától, egyértelműen győzelemre kell játszani. De simán kinézem Kloppból, hogy megpróbálja ráuszítani csapatát a Cityre az első 10-15 percben, meglepni egy agresszív letámadással, és a meglepetés erejét kihasználva akár vezetést szerezni. Ez feküdne csak igazán a Liverpoolnak, mert így tolhatnák a kontrákat, és kialakulhatna egy lüktető meccs, nem olyan, mint a legutóbbi bajnokijuk.

Egyébként is, a Citynél valami megtört, azért az nem véletlen, hogy az uccsó 10 bajnokit nézve 9 volt olyan, ahol a Man. City minimum egy gólt nyelt. Ok, hogy általában többet rúgott, de pl. a Palace is vert 3 gólt az Ettihadban, aztán a még KO-ból feltápászkodó City földre került a Leicester ellen is (2-1). Boksznyelven szólva benne maradt az ütés a Cityben, nincs meg az a sérthetetlenség érzés, a magabiztosság. Engem meglepne, ha pont a 'pool ne találna be. De az is meglepne, ha a City otthon lőtt gól nélkül maradna. Azért ez elég megterhelő időszak a csapatoknak, láttuk a 'poolt is pl. legutóbb, Fabinho olyan keresztlabdát szórt el saját térfelének közepén, hogy abból egy picit élesebb, vagy szerencsésebb Arsenal lazán gólt lő. Mondjuk Fabinho alapból gyenge láncszem, tuti jön Milner a City ellen, de akkor is. Azért a 'poolt sokszor Allison mentette meg a góltól brutál bravúrokkal, de mindig ez sem fog sikerülni. Teljesen más meccset várok, mint volt az a 0-0. Még azt is el tudom képzelni, hogy lesz félidőnyi alibi, de azt már nem, hogy a City mondjuk egy 0-0-ás első félidő után ne változtasson, és ne legyen offenzívebb, ezzel nyíltabb hátul. És pont a legutóbb 'pool-Arsenal a bizonyíték, hogy egy gólváltáshoz, egy fordításhoz lazán elég öt perc.

Manchester City - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp