Tyuhúú, belegondolva jó rég láttam egész meccsen a Burnleyt, egészen noember 26-ig kell visszamenni. Gondolom akkor is csak azért néztem, mert nem volt jobb. Viszont tisztán emlékszem arra a meccsre, igazi kuriózum a mai világban a Burnley focija. Legalábbis amit akkor játszott, de nem hiszem, hogy ne az lenne az alapjáték. Szóval a Burnley focija olyan egyszerű volt, mint a pofon. Védekezésre épül, aztán ha labdaszerzés van, akkor azt nem a Pep-féle focifilozófia alapján 45 apró passzal juttatják fel, hanem egyből a védekező zónából átbikázzák az ék felé (akkor Vokes volt az), ő pedig vagy kezd vele valamit, vagy nem. Persze általában győz a túlerő, de ha sikerül megtartani, megjátszani, vagy dikrekt kapura fejelni (mint a Szarkák ellen), akkor ezzel a focival is lehet érvényesülni. Fura volt ilyet látni, de közben mégsem. A Burnleynél nincsenek latinos fociták, portugálok, brazilok, argentínok, spanyolok sehol. Vannak britek, izlandi, ausztrál légiós, szóval igazi erőfoci ez. Az tény, hogy így a védelemből egyből az ellenfél tizehatosa környékére lőtt labdákkal ki van záva, hogy a Burnley a középpályán labdát veszít. Nem veszíthet, hisz támadásban nincs használva. Csak akkor mentek szélen, ha épp volt hely, nem volt rizikó, akkor volt egy-két kulturált, felépített akció, egyébként meg bikázták felfelé a labdát.

A Huddersfield igazából nálam fix kieső, főleg így, hogy Mooy is kidőlt. Ő volt a csapat esze, motorja, de nélküle nem hiszem, hogy legyen esély bennmaradni, megjegyzem, vele sem sok volt.

Igazi kiesési rangadó, hat pontos meccs, minden hasonló közhely igaz. Két elég tré csapat, de ettől a két tré csapattól mégis jó meccset várok. Végül is, ha úgy nézzük, a Terrierek gondolkodhatnak úgy, hogy kit verjenek meg, ha nem otthon a Burnleyt. De a Burnley is mondhatja, kit verjenek meg, ha nem a ligautolsót. Szóval én azt várom, hogy mindkét fél joggal bazírozik és játszik is győzelemre. Az odds sem rossz, ha min. két gól születik, 1,45-ös odsot kapunk. Legutóbb 1-1-et játszottak, szóval nem volt épp jéghokis eredmény, de egy újabb 1-1-el én most is kiegyeznék.

(zárójelben jegyzem meg, hogy a meccset Dean spori fújja, aki 5 PL meccset fújt decemberben, és valami elképesztő ütemben szórja a lapokat, csak pirosból 4-et villantott fel, amit a sporik többsége Angliában egy idény alatt nem hz össze, de sárgákból is osztott ki ipari mennyiségben. Két ilyen pokróc csapat meccsén, ahol lesz vélhetően fizikai kontakt bőven, lehet menni a lapokra is)

Huddersfield Town - Burnley: Gólok száma - Felett/alatt tipp