Tsitsipas sokak szerint mar iden komoly trofeakra teheti a kezet, en azt mondom varjunk meg ezzel. Mar husz evesen komoly terhet raknak ra, bar vagany srac, az elvarasok nem egy fiatal jatekos palyafutasat nehezitettek meg. Egyebkent sincs mindig ott fejben, sokszor teszi nehezebbe a meccseit amiket simazni kellene. Idei merkozesei tokeletes peldak erre. A Hopman Kupan ketszer vesztett, pedig Federer ellen kezeben volt az egyik szett, illetve haromban verte Tiafoe-t, Sydney-ben Andreozzit majdnem visszaengedte duplabrekrol, Seppitol ki is kapott, es Melbourne-ben Berrettini es Troicki is szettet tudott lopni. Szenzacios jateka van, tisztaban vagyok vele hogy 2-3 even belul GS-eket nyerhet, es vilagelso is lehet. De ugy erzem egyelore menni kell ellene, tul nagy a hype. Most is mindossze 1.3 ra a szorzo egy top 20-as jatekos ellen, egy major torna harmadik koreben…

Basilashvili mintha a gruz Fucsovics lenne. Sokaig o sem tette bele a melot a teniszbe, elvolt mint a befott a challengereken, de amikor komolyabban vette a karriert, meglett a jutalma. A jatekuk is hasonlo, Marcinal valamivel rosszabb szervaja van, de cserebe nagyobb az utoereje, aggresszivebb tamado jatekos aki minel gyorsabban keresi a nyero utes lehetoseget, de azert nem konnyu ot sem leloni a palyarol. Ket elveszitett donto utan tavaly ket tornat tudott nyerni, Hamburgban es Pekingben raadasul 500-as besorolasu versenyen torte meg a jeget, igy a top huszba ert. Basilashvili Dohaban is remekul kezdte az evet, Djokovicot rendesen meg is izzasztotta, itt viszont ket szenvedosebb meccsen van tul. Eubanksnak a rutinja volt keves, Travaglianak meg az utoereje, amikor Niko kivagta magat a labdamenetekbol akkor tobbnyire meg is volt a pont. A ket meccs alatt 9 szettet jatszott a gruz, viszont mindossze 5,5 orat toltott a palyan, ami ahhoz kepest semmi, plane hogy vannak piheno napok. Basilashvili egyebkent is hires arrol hogy okosan tankol, emlekezetes a hamburgi torna ahol az elodontoben es a finaleban is kapott egy 0-6 -ot, rapihenve a donto szettre, amit be is huzott (egyebkent negyszer is tulorazott azon a heten).

Ket latvanyos, kockazatosabb tamado teniszt preferalo jatekos talalkozik, de ez a stilus hibakkal is jar (no meg egyebkent is instabil mindketto). Ez latszik is az eredmenyeiken, hiszen ket overes teniszezorol van szo. Tsitsipas szerintem tul van itt ertekelve, szoval van ertek Basilashviliben, de a hendi helyett a szettovert valasztom, mivel a 3-0 -s gruz sikert nem tudom elkepzelni, ezt biztosabbnak erzem.

Tsitsipas, Stefanos - Basilashvili, Nikoloz: Szettek száma - Felett/alatt tipp