Dieter Hecking talán még ezt a mérkőzést is le bírja "hozni" győztesen. Legalább is nagyon remélem, hogy így fog történni!

Csapatából jobbára csak a brazil Raffael nevezhető jelentősebb hiányzónak - persze, kimaradnak majd még mások is, ám ő hiányuk, szerintem, nem fog problémákat okozni -, míg a vendégeknél teljesen biztosan lesz két gólérzékenyebb hiányzó. Ez már csak azért is tutira biztos, mert mindkét dél-koreai válogatott labdarúgó, Ji Dong-Won és Koo Ja-Cheol, egyaránt az Egyesült Arab Emirátusokban vannak és az Ázsia Kupa résztvevői. Rajtuk kívül még a hátvéd Raphael Framberger hiányzása is viszonylag biztosra vehető, plusz még másik két hátvéd szerepeltetése is kétséges. A holland Jeffrey Gouweleeuw és a görög Konstantinos Stafylidis az érintettek, ám míg közülük az első esetleges hiányzása tényleg érzékenyen érinthetné a vendégcsapatot, addig az utóbbinál teljesen tökmindegy a dolog, hiszen valószínűleg akkor sem játszana, ha egészséges lenne. És az Augsburgnál még ráadásul a formán kívül levő támadó középpályás, a dél-koreaiakhoz hasonlóan szerzett góllal rendelkező brazil Caiuby játéka is kétséges.

Természetesen némileg akár lutrinak is nevezhető az a dolog, hogy rögtön a téli szünet utáni második fordulóban már teljes mellszélességgel állok ki a Borussia Mönchengladbach hazai győzelme mellett, de hát azért mégis csak az van, hogy az előző fordulóban idegenben bírt nyerni a Gladbach (1-0-ra győzött a Bayer Leverkusen otthonában), és még ott van a győzelmi kényszer is, azaz muszáj nyerni már megint, hiszen az RB Leipzig és az Eintracht Frankfurt is ott "kapaszkodnak" a Borussia Mönchengladbach mögött, s bármilyen megingásnál készek a helycserére.

A fentieken kívül még abban is bízom, hogy a Borussia Mönchengladbach eddig nagyon-nagyon jól teljesít hazai környezetben (8 bajnoki mérkőzésen 8 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 23-3-as gólarány), miközben a vendég bajorok mindenképpen gyengéknek nevezhetők idegenben (9 bajnoki mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 12-15-ös gólarány).

És még - mintegy habnak a tortán - a nagyon gólerős Thorgan Hazard, valamint Lars Stindl, Alassane Plea és Jonas Hofmann is pályán lesznek a hazaiaknál! Tipp: győz a Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - Augsburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp