Elsősorban azért tippelek arra, hogy két gólnál több lesz a mérkőzésen, mert a listavezető már igencsak régen nyert olyan mérkőzést, amelyiken legalább három gólt szerzett. Ha jól emlékszem, akkor még tavaly, valamikor úgy november első felében lehetett több gól a dortmundiak bajnokiján, akkor, amikor ők verték a Bayern München csapatát. Most pedig olyan kiesőjelölt gárda látogat a Borussia otthonába, amelyik előszeretettel gyűjti a vereségeket és a kapott gólokat idegenben.

Persze, nem csak ez ok a több gólra való fogadásra. Például ott van az is, hogy két dortmundi labdarúgó található a német élvonal legjobb gólszerzőinek élmezőnyében: második helyezett 12 góllal a spanyol Paco Alcacer és harmadik helyezett 11 góllal a német válogatott Marco Reus. Tekintettel arra, hogy a frankfurtiak szerb focistája, Luka Jovic áll az élen 13 szerzett góllal, így 1-2-3 szerzett gól esetén akár mindkét dortmundi labdarúgónak simán lehet esélye az előzésre vagy utolérésre. Szóval Paco Alcacer és Marco Reus számára mindenképpen téttel bír ez a mérkőzés.

Ezek mellett az is van, hogy viszonylag tekintélyes a gyengécske vendégcsapat hiányzóinak listája: Timo Hübers, Edgar Prib, Ihlas Bebou, Takuma Asano, Niclas Füllkrug és Linton Maina biztosan nem fognak játszani, Oliver Sorg és Noah Joel Sarenren Bazee szerepeltetése kétséges, míg a japán válogatott focista Genki Haraguchi tutira nem fog játszani, hiszen Ázsiában van az ottani kontinenstornán. A hazaiaknál viszont csak a svájci Manuel Akanji az egyetlen nevesebb hiányzó. Ám ez nem lehet túl nagy bajság, hiszen így legalább játszhat a francia Abdou Diallo vagy például akár Julian Weigl is.

Forma tekintetében is az van, hogy jó formában van a házigazda Borussia Dortmund és gyenge a vendég Hannover formája. És mindezek mellett még azt is lehet vélni, hogy nagyon fontos lehet a győzelem és a jó gólkülönbség a Borussia Dortmund, hiszen igencsak biztos tempóban és fenyegetően közelít hozzá a 2. helyezett Bayern München.

Tipp: 2.5 gól felett.

Borussia Dortmund - Hannover 96: Gólok száma - Felett/alatt tipp