Pazar volt ez az Australian Open, alomdontokkel minden szinten. A noi finale raadasul hihetetlenul kielezett es fordulatos volt, de lehet hogy a hab a tortan meg csak vasarnap delelott jon, s eltart delutanig. Johet az 53. Djokovic - Nadal.

A szerb tavaly kuzdotte vissza magat a csucsra, igen melyrol, lelkileg es fizikailag egyarant. A Pepe Imaz-fele korszak memekhez tokeletes, de egyebkent valami rossz vicc volt. Wimbledont es US Opent nyert, vilagelso lett, bar az igazat megvallva korantsem olyan felelmetes mint volt a 2011-es vagy a 2015-16 -os kiadas. A dontoig vezeto utja elsore magabiztosnak tunik, de voltak megingasai, szenvedos meccsei, es ne feledjunk hogy az elmult ket dontojet elvesztette (Parizs, vb). De tudjuk hogy Nole mindig akkor veszi elo a legjobb teniszet amikor kell.

Nadal ellenben konnyeden lepett at a sajat felen, de erdemes ovatosan banni a jelzokkel, mert a sorsolasa nagyon konnyu volt, nem tette senki sem probara. De Minaur es Tiafoe teljesen kimerulten erkezett Rafa ele, Berdych az Berdych, Tsitsipasnak pedig meg sok volt egy GS-elodontot feldolgozni. Ez azert lehet fontos, mert Rafa sokaig serult volt, a torna elott visszamondta Brisbane-t (sot meg az Ao is ketseges volt a pletykak szerint), a felkeszulesi meccsein pedig szenvedett, ha probara lesz teve, es 4-5 szettet kell jatszania, lehet hogy ez visszaut. Viszont a tenisze hatekony es (egyelore) felelmetesnek tunik, a szerva gyorsabb lett, a pontokat igyekszik minel hamarabb befejezni, es ez is fekszik neki.

Elmondhato hogy mindketten remek formaban varjak a dontot, nehez koztuk donteni. Szerintem nehez szules lesz ez, mert nagy kuzdok, a Garroson kivul eddig minden GS-meccsukon volt legalabb 4 szett, tehat ez az elvarhato minimum vasarnap is. 2012-ben minden idok egyik legjobb, de mindenkepp leghosszabb dontojet vivtak meg itt, kozel hat oraig nyustoltek egymast, de tavaly wimbledoni csortejuk sem volt setagalop, dontoszett 10-8 utan nyert a szerb. Most is varhatoan o fog, de a tipp szempontjabol fontosabb hogy tenyleg keptelenek lesimazni egymast. Harom tiebreakkel akar harom szettben is zoldul a tipp, eggyel lazan meglesz ez a hatar negy szettben, de jobb ha felkeszulunk 5 felvonasra.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Játékok száma - Felett/alatt tipp