Ebben a fordulóban már győzött a Borussia Mönchengladbach és a 3. helyről előlépett a 2. helyre, letaszítva onnan a Bayern Münchent, de a listavezető Borussia Dortmund is nyert, plusz az 5-1-es győzelemmel a dortmundi gárda még a bajorokénál amúgy is sokkal jobb gólkülönbségén tovább javított (Borussia Dortmund +35 gól, Bayern München +20 gól). Ismét 9 pont a listavezető és a bajnoki aranyéremért a dortmundiakhoz hasonlóan küzdő bajorok között. Az előbbiekben említett két győzelem miatt kettős teher van pillanatnyilag a bajorokon, hiszen nem csak magabiztosan és könnyedén kell nyerniük a Stuttgart elleni bajnoki mérkőzést, hogy vissza tudják előzni a Borussia Mönchengladbach csapatát, de ráadásul még az is sokat használhat majd a bajnoki cím megszerzéséért folyó küzdelemben, ha sok góllal nyernek és gólarányt javítanak. Ehhez ideális ellenfélnek tűnik a mostani ellenfél, hiszen kifejezetten gyengécske és erőtlen a kiesés elkerüléséért küzdő VfB Stuttgart.

Az egy dolog, hogy a Bayern felülről, míg a Stuttgart pedig alulról harmadik a bajnoki tabellán, de még azt is figyelembe kell venni, hogy a kezdeti bizonytalanságok után most már kifejezetten jól teljesít hazai környezetben a Bayern München, s vele ellentétben pedig kimondottan halovány és gólképtelen idegenben a vendégcsapat. Neki például 9 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség, 6-20-as gólarány a mérlege, amelyik teljes mértékben kiábrándító, s joggal nevezhető harmatgyengének.

Nos, ezt a vendégcsapatot kell most nagyon alaposan legyőznie a német rekordbajnoknak. Még az sem jelenthet túl nagy problémát a bajor sztárcsapatnál, hogy várhatóan sem Arjen Robben, sem pedig Franck Ribery nem fog játszani, mert Niko Kovac edző - például - kiküldi az egyik oldalra Thomas Müllert, a másik szélre pedig beküldi Kingsley Comant, s máris minden a legnagyobb rendben van a Bayern Münchennél. A vendégeknél nem játszhat majd Jan Kliment, így valószínűleg a veterán csatár Mario Gomezt fogja szerepeltetni Markus Weinzierl stuttgarti tréner.

Minden téren nagyon jelentős a különbség a két csapat között, s mivel gólarányjavításos győzelemre van kényszerítve a hazai gárda, azzal számolok, hogy legalább három gólt szerezve fog nyerni a Bayern München. Persze, azt sem lehet gond, ha egyszer az VfB Stuttgart játékosai is betalálnak a hazaiak kapujába, hiszen ezáltal arra kényszerítik őket, hogy még több gólt szerezzenek.

Bayern München - VfB Stuttgart: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp