Továbbra is hiányzik az első számú kapus és a második számú kapus a Crystal Palace együtteséből. Azt pedig már az FC Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen is alaposan lehetett látni, hogy Wayne Hennessey és Vicente Guaita hiányában a vendégcsapat harmadik számú kapusa, a 39 éves Julian Speroni potyagól formájában bármikor képes kapni legalább egy gólt. Ráadásul ezúttal nem csak az előbb említett dolog jelenthet bizonytalansági tényezőt, hanem még az is a gólszerzés mellett szól, hogy a hazai csapat a kiesés elöl próbál menekülni, s így számára kifejezetten ajánlatos győznie hazai pályán.

Persze, akár azt is lehet gondolni, hogy akkor majd elegendő lehet mindössze annyi is, hogy Speroni "lepkézzen" egyszer, majd újabb gól nem lesz, s ezzel a hazai csapatnak máris megvan az 1-0-ás siker, az újabb győzelem. Igen ám, ez tényleg így van, viszont nem árt azzal is számolni, hogy valószínűsíthető, hogy a londoniak is gólt fognak szerezni legalább egyszer. A Crystal Palace játékosai már sokszor bizonyították az utóbbi találkozókon, hogy ők márpedig bírnak gólokat szerezni bármilyen ellenfél ellen, s az sem számít különösebben semmit sem, hogy kevésbé jegyzett vagy jobban jegyzett csapat az éppen aktuális ellenfél.

És akkor még egyáltalán nem említettem azt, hogy a Crystal Palace csapatának éppen ugyanannyi szerzett pontja van, mint a Southampton együttesének (22-22 pont), s csak a jobb gólaránya miatt előzi meg vendéglátóját. Tehát gyakorlatilag az van, hogy mindkét csapat menekülni próbál a kiesés elöl, s ezért mindkettő gólszerzési kényszerben fog játszani. A hazai gárda már eddig is küzdött a kiesés ellen, ám mostantól már az eddig viszonylag biztonságban levő vendégcsapat is csatlakozott hozzá.

A hiányzók listája így néz ki: Michael Obafemi, Ryan Bertrand, Mario Lemina és Maya Yoshida, illetve Wayne Hennessey, Vicente Guaita és Pape Souare. Ebben a tekintetben első ránézésre némi előnyben tűnhet a londoni csapat, ám szerintem ez nem így van. Az addig tényleg egyértelmű, hogy egy picivel több fontosabb hiányzójuk van a hazaiaknak, mint a vendégeknek, de azért ott van az is, ami nagyon nagy valószínűséggel bizonytalanságot okozhat, hogy két meghatározó kapus fog hiányozni a londoniaktól. És még akkor ott van az is, hogy az "osztrák Klopp" vagyis a Ralph Hasenhüttl menedzser által vezényelt Southampton egészen biztosan nem fog azzal a tudattal játszani, hogy elegendő lesz számára az 1 szerzett gólt, s onnantól kezdve már egyáltalán nem kell törődnie a támadással, hanem csak védekeznie kell. Arról már nem is érdemes beszélni, hogy a vendégek várhatóan a gólérzékeny Zaha, Ayew, Townsend trióval fognak majd rohamozni.

Szerintem lesz legalább két gól ezen a mérkőzésen.

Southampton - Crystal Palace: Gólok száma - Felett/alatt tipp