Azzal számolok, hogy legalább három gól lesz majd ezen az angol bajnoki mérkőzésen. Elsősorban abban bízok, hogy a közvetlenül a kiesést jelentő helyek felett a 17. helyen levő Newcastle United, amelyik menekülni próbál a Premier League-ből való távozás elöl, bír majd legalább egy gólt szerezni hazai pályán. Természetesen nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a házigazdáknak roppant nehéz lesz gólt szerezniük úgy, hogy majd alig lesz náluk a labda. Hiszen várhatóan ezúttal is ilyesmi fog történni, ugyanis Pep Guardiola menedzser csapatainál a foci nevezetű játék legalapvetőbbje a labdabirtoklás. Érthetően is ez, ugyanis, amíg a Manchester City játékosainak birtokában van a labda, addig - játékszer hiányában - az éppen aktuális ellenfél abszolút semmi veszélyt nem jelenthet a Manchester City kapujára.

Azt már csak említés szintjén is csak emlékeztető gyanánt írom, hogy a vendégcsapat egymaga képes legalább három gólt szerezni, s ezúttal is várható a győzelme. Ez már csak azért is így van, mert a bajnoki cím megszerzéséért küzdő - és jelenleg 4 pont lemaradással mindössze 2. helyezett - Manchester City teljes mértékben győzelmi kényszerben van, s egyáltalán nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a bajnokság végéig akárcsak egyetlen egy pontot is veszítsen.

Szerintem ezen a mérkőzésen viszonylag sok, vagyis majdnem minden fog múlni azon, hogy sikerül-e majd gól - vagy gólokat - szereznie a házigazda Newcastle United csapatának. Hiszen amennyiben valamelyik kontrából nem fognak hibázni Rafa Benitez menedzser játékosai, hanem eltalálják majd a kapu felületét és gólt szereznek, akkor a vendégcsapatnak máris legalább két gólt kell szereznie a győzelemhez. És mivel győzelmi kényszerben van, nagyon valószínű, hogy fog szerezni legalább két gólt. Ha másért nem, akkor már csak azért is, mert megteheti. Amennyiben pedig ezen forgatókönyv alapján alakul majd a mérkőzés, vagyis mindkét csapat gól vagy gólokat fog szerezni, akkor egészen biztos, hogy lesz majd legalább három gól ezen a mérkőzésen.

Ám amennyiben a Newcastle United mégsem bír majd gólt szerezni, akkor - sajnos - minden a vendégcsapaton fog múlni. Az is, hogy 0-3-ra, 0-4-re, 0-5-re győz, de az is, hogy megelégszik majd a 0-1-es vagy 0-2-es eredménnyel. Én nagyon remélem, hogy mégis lesz legalább három gól a meccsen.

Newcastle United - Manchester City: Gólok száma - Felett/alatt tipp