Egy igazán kellemes ellenfél érkezik az Emiratesbe a Premier Liga hétközi fordulójában. Minden jel arra utal, hogy az otthon játszó észak-londoni csapat fölényes mutatójába nem most piszkít bele a Cardiff City.

Három alkalommal meccseltek az angol bajnokságban, és mindháromszor Arsenal győzelem született. Ez mellett az FA Kupában kétszer kerültek össze, de a második alkalommal remiztek, így a meccset újrajátszották, ahol már magabiztosan nyertek az ágyúsok. Ez azt jelenti, hogy hat találkozásukkor ötször fővárosi győzelem született.

Emery csapatára nem mondhatjuk hogy csúcs formában lenne - a karácsonyi hajtás megkezdése óta kilenc meccsen mindössze négyszer nyertek - de a bajnokságban hazai pályán megnyerő teljesítményt mutatnak: 9-2-1 26:10. A hazai magabiztosság a FA Kupában nem volt elég, pénteken a MU ellen estek ki. Mivel már a Ligakupában sem szerepelnek, így az EL mellett teljes mértékben a bajnokságra koncentrálhatnak. Kell is a motiváció, mert nagy a harc a BL helyekért.

A csapat sikere mellett Aubameyang a gólkirályi címre hajt, így - bár a csapat sikere a fontos - de ő kettőzött erővel megy a gólokért.

Pár szót a Cardiffról is - bár sajnos mostanában többször szerepeltek a médiában az új igazolás Emiliano Sala eltűnt repülőgépe miatt. A csapat idén még nem szerzett gólt(!!): három meccsen hetet kaptak, mindössze a Huddersfield ellen tudtak remizni. Mindent elmond a formájukról, hogy a csapat egyik legjobbja még így is a rutinos belső védő, Sol Bamba.

Arra számítok, hogy az elejétől kezdve nyom az Arsenal, és magabiztosan nyer.

Arsenal - Cardiff City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp