Az új Chelsea-szerzemény Gonzalo Higuain számára ez a bajnoki mérkőzés jelenti majd a Premier League-ben való debütálást. Való igaz, hogy az argentin focista néhány nappal korábban már játszott a vendégek szerelésében, de az a Sheffield Wednesday FC elleni vasárnapi találkozó FA Kupa-meccs volt. Gondolom, hogy - valamilyen szinten - Higuain emlékezetessé kívánja tenni a számára mindenképpen fontos mérkőzést. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e ez neki. Vagy nem. Én például abban reménykedek, hogy a motiváció miatt ezúttal legalább egy gólt fog szerezni, majd utána pedig a következő meccseken már nem nagyon fog ő iparkodni. Néhány hónapig mindenképpen jelentős pénzösszeget fog kapni, ez már garantált, amúgy pedig már "kifelé" tekintgethet, "benne van a korban", lehet majd menni levezetni valahova a ködös Albionnál melegebb éghajlatra.

Eddie Howe Bournemouth-menedzser számára némi aggodalomra adhat okot Joshua King és Callum Wilson kisebb sérülése, ám a jelenlegi állás szerint azért mégis lehet számítani arra, hogy a mérkőzés kezdési időpontjában már mindkét csatár harcra képes lesz. Viszont Dominic Solanke, Simon Francis és Lewis Cook esetében már korántsem ennyire reményteli a helyzet. Ők nagy valószínűség szerint hiányozni fognak. A vendégeknél mindössze egyetlen hiányzó valószínűsíthető: a középpályás Ruben Loftus-Cheek. Ennyi! Maurizio Sarri csapatából mindenki másik focista játszhat.

Szerintem sok múlik majd a 26 éves Callum Wilson játékán. Amennyiben mégis játszani fog a jó formában lévő csatár, akkor várhatóan némileg nehezebb dolga lesz majd a londoni csapatnak. Ha pedig nem fog bírni játszani, akkor boldogabb lehet majd az ellenfél. Nem számítok izgalmas mérkőzés, hanem inkább arra, hogy be fog tömörülni a saját kapuja elé a Bournemouth, hagyja támadni a vendégeket, s abban bízik, hogy majd valamelyik kontrája eredményes lesz. Eredmény tekintetében amolyan 1 gólos vendéggyőzelmet várok: 0-1, 1-2, ilyesmik.

Bournemouth - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp