Az Assat Porinak rég volt már ennyire rossz szezonja a finn első osztályban, mint az idén. Még 17 mérkőzésük van hátra a rájátszásból, és ha minden megnyernék a rendes játékidőben, még akkor sem biztos, hogy összejönne a rájátszás részvétel. Ők az egyetlen olyan csapat jelenleg a ligában, akik a meccsenkénti 1 megszerzett pontos átlagot sem tudták hozni. A 43 találkozón csak 39 pontot szereztek (a jelenlegi első Karpat 97 ponton áll jelenleg), valamint ők az egyetlen alakulat, akik nem hogy a 100, de még a 90 lőtt gólt sem érték el. Az emberelőnyös statisztikájuk magasan a liga legrosszabb mutatója, az emberhátrányos védekezésben is sereghajtók. Mindkét kapusuk majdnem 3 gólt kap meccsenként (átlagban), és az egész csapatból két játékos van, akik 20 pont fölé tudtak kerülni eddig, Jarno Karki és Sakari Salminen.

Ezzel szemben a Tappara Tempere 80 ponton áll jelenleg, és 129 gólt lőttek. Dupla annyi győztes meccsük van mint a Porinak, és emberelőnyben és emberhátrányban is a liga elejéhez tartoznak. Tavaly ugye az alapszakasz végén a 3. helyen végeztek (a Karpat lett az első, a Turku a 2.), a döntőbe jutottak, ahol a Karpat 4-2-re nyert és ők lettek a bajnokok. Hogy mennyivel egységesebb a Tappara, azt az is jól mutatja, hogy itt 10 játékos van, akinek 20, vagy több pontja van eddig az alapszakaszban, a legtöbb (37 pont) Kristian Kuuselanak.

A Tappara szinte kizárt, hogy az első helyen zárja az alapszakaszt, de a 2. hely itt van már félig a kezükben, és csak a döntőbe jutás (na meg a bajnoki cím) lehet az egyetlen cél idén is. A Turku PS szintén 80 pontos (plusz az utolsó két meccsük pont az Assat ellen volt, ahol oda-vissza simán verték őket), szóval minden győzelem kell, és ennél könnyebb meccsük aligha lesz a közeljövőben. Bátran merem ajánlani a rendes játékidős vendég sikert.

Ässät - Tappara: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp