Leginkább a hazaiak némileg jobbnak tűnő formája miatt döntöttem a Skoda Xanthi - Aris Thessaloniki görög bajnoki mérkőzésnél a hazai győzelemre való tippelésre. Körülbelül azonos csapatok találkozójáról van szó, s jelenleg annyira közel áll egymáséhoz a két együttes teljesítménye, hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy az éppen a meccs időpontjában jobb teljesítményre képes csapat örülhet majd a három pontnak.

Mindkét csapat a görög élvonalbeli bajnokság középmezőnyében foglal helyet, méghozzá egymás közvetlen közelében. Pillanatnyilag a házigazda Xanthi foglalja el az előkelőbb helyet a tabellán, de úgy 6. helyezett, hogy a 7. helyről lépett előre oda. A vendég Aris jelenleg úgy 8. helyezett, hogy az előző fordulóban elszenvedett veresége miatt a 6. helyről esett le oda.

Amúgy tényleg megközelítőleg azonos a két csapat eddigi teljesítménye (Skoda Xanthi 6 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 15-14-es gólarány, 24 pont; Aris Thessaloniki: 7 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 19-19-es gólarány, 23 pont), de az előbbiekben már említett picit jobb pillanatnyi forma mellett még az a dolog is a mostani házigazdák melletti tippelésre buzdít, hogy a Xanthi valamivel jobb teljesítményre szokott képes lenni hazai környezetben, mint amilyenre képes idegenben a "kisebbik" szaloniki csapat.

Azért az is eléggé sokat elárul a vendégcsapatról, hogy az Aris leginkább a tabella második felében található csapatokat bír olykor-olykor úgy-ahogy legyőzni. Ám - például - az előző fordulóban az utolsó előtti helyezett és egyik fő kiesőjelölt Levadiakos együttesétől kapott ki. A hazai csapat viszont olykor még olyasmikre is képes, hogy pontokat szerezzen - akár otthon, akár idegenben - a "nagyoktól". Két fordulóval korábban a nem éppen görög "nagycsapatnak" tudott, de az ezen szezonbeli jó teljesítménye alapján jogosan 4. helyezett fővárosi Atromitost is le bírta győzni.

A hazaiaknál szerintem leginkább a szlovák csatár Erik Jendrisek lehet esélyes a gólszerzésre, de például akár a szerb középpályás Petar Djurickovic vagy az argentin csatár Matias Castro is betalálhat az ellenfél hálójába. A vendégeknél főleg a tunéziai Hamza Younes vagy az argentin Mateo Garcia lehetnek veszélyesek a kapura.

Tipp: hazai győzelem.

Skoda Xanthi - Aris Thessaloniki: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp