Folytatódik a versenyfutás a bajnoki címért, ezért hát, mondhatni, hogy természetesen, a Bayern München győzelmére tippelek. A bajoroknak mindenképpen nyerniük kell, hiszen jelenleg 6 ponttal lemaradva csak másodikok az éllovas Borussia Dortmund mögött. Az előbb említett Borussia Dortmund - a bajorokhoz hasonlóan - idegenben játszik, s mivel éppen a pillanatnyilag az 5. helyen vitézkedő Eintracht Frankfurt lesz az ellenfele, amelyik csapatnak még realis esélye van a Bajnokok Ligájában való szereplésre feljogosító 4. helyezés elérésére, számítani lehet arra, hogy nehéz feladata lesz a Borussia Dortmundnak. Tehát amennyiben a Bayern München győzelemmel fogja zárni a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli találkozót, és ha a körülmények számára szerencsésen alakulnak, akkor esély lehet a pontkülönbség csökkentésére.

Talán az némi előnyt jelenthet majd a Bayern számára, hogy jelenleg kissé rosszabb formában van a házigazda együttes. Persze, csak alig-alig, de ez éppen elegendő lehet a vendégeknek arra, hogy kihasználják. Hiányzók tekintetében jól állnak a hazaiak, mert bár a finn Joel Pohjanpalo és a Panagiotis Retsos is kénytelenek lesznek kihagyni ezt a mérkőzést, de az is valószínűsíthető, hogy ők akkor sem játszanának, ha egészségesek lennének. Sőt, legfeljebb talán csak a cserék cseréi lennének. A vendégcsapatból valószínűleg ezúttal is hiányozni fog a holland Arjen Robben és a francia Franck Ribery. Bár utóbbi úgy-ahogy már felépült a sérüléséből, s talán csere is lesz. Viszont az biztos, hogy a szintén francia Corentin Tolisso nem fog játszani.

Peter Bosz edző hazai együttesére biztosan jó hatással volt a múlt fordulóban a Wolfsburg otthonában aratott 3-0-ás győzelem, de az az igazság, hogy azért a Bayern München már legalább egy-két nagyságrenddel magasabb színvonalat jelent. Esélyesebb ugyan a vendégcsapat, szerintem (is), de azért elképzelhető, hogy roppant fordulatos és izgalmas mérkőzésre van kilátás. Remélem, hogy nem döntetlen lesz az eredmény, hanem győzni bír majd a Bayern München.

Bayer Leverkusen - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp