Talán még az a bizonyos szódás sem verte úgy el a lovát, mint ahogyan elverték a Chelsea FC-t a legutóbbi fordulóban. És még csak nem is valamelyik élcsapat náspágolta el lelkiismeretesen a londoniakat, hanem Eddie Howe menedzser együttese, az AFC Bournemouth. Nem térnék ki arra a meccsre, hiszen nem az a meccs a tippelés tárgya, viszont azért talán annyi megemlíthető nagyon röviden, hogy még álmomban sem gondoltam volna, hogy a fővárosiak ilyen hamar kezdenek el edzőjük, Maurizio Sarri ellen játszani. Egy dologban viszont teljesen bizonyos vagyok: a 4-0-ás vereség révén az Olaszországból Angliába - a londoni Kékekhez - érkezett Gonzalo Higuain számára totálisan emlékezetes maradhatott a Premier League-ben való debütálás. Minden bizonnyal az sem eshetett túl jól az argentin focistának, hogy a nemcsak a kiváló focitudása, hanem "maradandó" beszólásai miatt is nagyon ismert svéd zseni, Zlatan Ibrahimovic, azt bírta mondani, hogy Higuainnal a csatársorban olyan a csapat, mint ha emberhátrányban játszana.

A Chelsea focistái vagy nagyon merészek, vagy pedig nagyon felelőtlenek voltak a bournemouthi zakóval. Majd meglátjuk! Az viszont már biztos, hogy immáron veszélyeztetve van az összes nemzetközi kupában (Bajnokok Ligája vagy Európa Liga) való szereplésük. Az Arsenal közvetlenül előttük van, míg a Manchester United pedig satuként van mögöttük.

Azért, gondolom én, mégsem ezt a Huddersfield Town elleni hazai bajnoki mérkőzést fogják majd ismét "elbukni" a Chelsea-játékosok. Már csak azért sem, mert a Huddersfield Town nem csak nagyon lemaradva tökutolsó helyezettje és első számú kiesőjelöltje az angol élvonalnak, hanem annyira nagyon gyenge és eredménytelen csapat, hogy túlságosan feltűnő lenne hazai pályán vereséget szenvedni ellene.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nagy gondok lehetnek a Chelsea háza táján, ha már a focisták ennyire nyíltan "lázadnak" Maurizio Sarri menedzser ellen. Én azért még így is bízom abban, hogy még nem annyira rossz a helyzet, hogy a kilátástalanul gyenge Huddersfield Town ellen ne bírjanak - csak úgy, mintegy véletlenül - legalább 2 gólt szerezni a londoniak.

Tipp: Chelsea 1.5 gól felett.

Chelsea - Huddersfield Town: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp