Óriási meglepetésre vereséget szenvedett az előző fordulóban a Manchester City. A kiesés elöl menekülő Newcastle United volt a "tettes", ám mivel a következő napon a listavezető Liverpool nem bírt győzni hazai pályán, így 7 pont helyett mindössze csak 5 pontra nőtt a bajnoki címért küzdő két csapat közötti pontkülönbség.

Az már eddig is úgy volt, hogy lehetőleg mindegyik mérkőzését nyernie kell a manchesteri alakulatnak. Méghozzá úgy, hogy nem szabadna pontot-pontokat veszítenie, hiszen minden további pontvesztés esetén azért kell majd imádkozni vagy rimánkodni, hogy a rivális gárda is bukjon és ne bírja befoghatatlanra növelni az előnyét. Így volt ez a legutóbbi fordulóban is, amikor a vereséget szenvedő Manchester City csakis úgy kapott mégis egy úgymond "utolsó utáni" esélyt, hogy a Liverpool mindössze csak döntetlent játszani volt képes a Leicester City ellen.

A Manchester City - Arsenal mérkőzésen a hazai győzelemre ajánlott szorzó híven tükrözi, hogy mennyire nagyon-nagyon-nagyon szükséges a győzelem a hazaiak számára. Természetesen nem annyira rossz és gyenge az Arsenal, mint ahogyan a bukmékerek szorzói ítélik meg, s az is eleggé biztos, hogy hatalmasat kockáztatnak a fogadóirodák. Hiszen már egy döntetlen eredménynek köszönhetően is rengeteg pénzt nyerhetnek a szerencsés fogadók. Hát még vendégsiker esetén... De inkább ne is említsek ilyesmit. Az biztos, hogy egy újabb ManCity-kudarc akár azt is jelentheti majd nemsokára, hogy ebben az idényben már nem lehet angol bajnok a Manchester City.

Szinte biztosnak mondható Claudio Bravo, Eliaquim Mangala és Vincent Kompany, illetve Danny Welbeck, Hector Bellerin, Sokratis Papastathopoulos, Rob Holding és Konstantinos Mavropanos hiányzása, de a vendégeknél amolyan apróbb problémák miatt még Henrikh Mkhitaryan, Laurent Koscielny és Ainsley Maitland-Niles játéka is kérdéses.

A hazaiak közül szinte bárki képes gólt szerezni, míg a vendég londoniaknál leginkább a két csatár, vagyis a francia Alexandre Lacazette és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang lehet főbb esélyes a gólszerzésre. A Manchester City szinte biztosan fog szerezni legalább 2 gólt, s mivel valószínűleg az Arsenal is szerezni fog legalább egy gólt, az az említett döntetlen leginkább a vendégcsapat támadóin fog múlni. Szerintem.

Tipp: győz a Manchester City.

Manchester City - Arsenal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp