A tavaszi nyitányon egyből összecsap a két fő kiesőjelölt, a Hali és a Kisvárda. Valószínű, hogy nem játszanak majd olyan gólgazdag meccset, mint az őszi 4-1-en a 8. fordulóban. Azért addigra már összeérett a Várda is, azért mi itt Szabolcsban talán jól emlékszünk rá, ahogy az első fordulókban, konkrétan az első négyben, gólt még büntetőből sem sikerült lőni, pedig a Kisvárda vb tempót ment, szinte meccsen volt tizi+piros lap kombi. A Kisvárda csak kapta a gólokat, annak ellenére, hogy a brazil kapus nagyokat védett. Aztán volt ott edzőcsere, összeérett a keret, és 15 pontot összebarkácsolt a Várda. Ezt a 16 pontot 16 lőtt góllal sikerült összehozni. Idegenben 5 gólt szerzett a Kisvárda, az nem sok. Főleg nem az kilenc meccsre elosztva.

A Haladást sem nagyon lehet gólgyárnak becézni. Összesen 13-szor villant a Szombathely, tényleg elég keskeny. Ehhez jön még Horváth Ferenc, aki igazából játékosnak jó volt itt NBI szinten, edzőként csak fura nyilatkozatai maradnak meg bennünk, eddig. Meg az, hogy lassan végighaknizza a fél NBI-et, valahol mindig jut neki hely. Magyar valóság.

Az utolsó öt hazai őszi meccse a Halinak keményen underes volt, még a Fradi elleni is, ahol fura mód 1-0-ra győzni tudott a csapat. Edzőmeccseen sem ontotta a Haladás a gólokat, több 0-0 is becsúszott, szóval ha még felk. meccsen sem jönnek a gólok sem elöl, sem hátul, akkor mit várunk tétmeccsen...

Én mindig azt vallom, hogy a közhely igaz, és főleg ezekre a csapatokra. Elsősorban mindenki a védelem megszervezésével kezdi a munkát, és ezzel így van a Hali meg a Kisvárda is. Ha nem kapunk ki, az már fél siker. Meg a másik közhely is igaz, rombolni midig könnyebb, mint támadni. A Hali leiggazolta a télen a több, mint 40-szeres válogatott Salátát, vele azért vélhetőn stabilabb lesz a csapat hátul. ahhoz, hogy ez a tipp rossz legyen, legalább három gól kéne. Ha nem fújnak be 2-3 büntetőt, én erre kevés sanszot látok, hogy összejön. Max. egy gólt látok bele ebbe a meccsbe, nem többet.

Szombathelyi Haladás - Kisvarda: Gólok száma - Felett/alatt tipp