Ennél a mérkőzésnél talán a döntetlen eredmény a legvalószínűbb, ám mivel a vendégsikerre is eléggé nagy esély van, ezért - amolyan jobb híján - kétesély mellett döntöttem a tippelésnél. A kiesési zóna közelében található hazai együttes éppen adhatna okot a vendégek győzelmére való fogadásra, ám az a helyzet, hogy a Fiorentina eddigi idegenbeli teljesítménye (11 mérkőzésen 2 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 12-13-as gólarány) miatt kissé rizikósnak tűnik kizárólag csak a vendégek győzelmére tippelni. Valószínűleg jobb megoldás lesz az X2-re való fogadás. Bár az is igaz, hogy jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a firenzei gárda formája nem csak jelentősen jobb az ellenfeléénél, de amúgy is "felszálló" ágban van a csapat. Halkan ismétlem meg, hogy csakis talán.

A hazaiak edzője, Davide Nicola számára biztosan problémát jelent, hogy hiányozni fog csapatából a brazil hátvéd Samir. Így lehet ezzel firenzei kollégája, Stefano Pioli edző is, hiszen a Fiorentina együtteséből a szintén brazil focista és szintén hátvéd Vitor Hugo fog hiányozni. (Az már tényleg csak mellékes dolog, hogy - szerintem - ilyen névvel akár író is lehetne a csávó.) Ő, vagyis Vitor Hugo megsérült az AS Roma ellen nagyon fölényesen, 7-1-re nyert Olasz Kupa-meccsen. Helyette valószínűleg Federico Ceccherini kap majd bizalmat. Ja, és még jó, hogy eszembe jutott erről a találkozóról: az azon a kupamérkőzésen gólt szerző Marco Benassi szintén hiányozni fog a vendégektől, hiszen az előző bajnokin - a Chievo ellen idegenben 4-3-ra megnyert meccsen - piros lapot kapott.

Ott lesz viszont a vendégek támadói között az azon a bajnoki találkozón 2 gólt szerző Federico Chiesa, s a szintén akkor gólt szerző kolumbiai Luis Muriel is. Várhatóan az Atletico Madrid trénerének, Diego Simeone edzőnek a fia, Giovanni Simeone is ott lesz majd a Fiorentina csatársorában. És akárhogyan és akárhonnan is nézem ezt a Chiesa, Muriel, Simeone triót, hát részemről bizony igencsak gólveszélyesnek tűnik. Úgy még inkább, ha még azt is hozzáteszem, hogy meghatározó védő fog hiányozni a hazai csapatból.

Tipp: győz vagy döntetlent játszik a Fiorentina.

Udinese - Fiorentina: Dupla esély - Dupla esély tipp