Nekem eléggé természetesnek tűnik, hogy ismét és immár sokadszorra is a Manchester City győzelmére tippeljek. Nincsen ebben semmilyen különösebb dolog, hanem mindössze csakis annyi, hogy a bajnoki aranyéremért zajló küzdelemben a Manchester City ponthátrányban van, s így arra van "ítélve", hogy lehetőség szerint mindegyik mérkőzését megnyerje az angol élvonalbeli bajnokság végéig. Ezt a "győzelmi kényszert" pedig, úgy vélem, hogy nekem, mint sportfogadónak érdemes kihasználni. Természetesen a bukmékerek is nagyon tudatában vannak annak, hogy a Manchester City együttesének folyamatosan muszáj győznie, s így ennek megfelelően egy ideje már alacsonyak a manchesteriek sikerére ajánlott szorzók. Például ebbe a trendbe illik bele már az előző fordulóbeli is, ahol hiába játszott eredményesebb csapat, vagyis az Arsenal ellen a Manchester City, mégis mindössze csak 1.32 volt a Pep Guardiola menedzser együttese győzelmére ajánlott szorzó.

Ezúttal az Everton - Manchester City mérkőzésen is alacsony a vendégek győzelmi szorzója, de én úgy vagyok ezzel, hogy tippelek és fogadok, hiszen "sok kicsi sokra megy". Mások, persze, minden további magyarázatok nélkül, gondolhatják azt, hogy nem "éri meg" ilyesmivel foglalkozni nekik, mert túl alacsony a bukik által ajánlott odds. Ám én nem osztozom ebben a nézetben, s így tehát tippelek és fogadok is a Manchester City győzelmére.

A vendégeknél csak az úgymond szokásos hiányzók lesznek (Claudio Bravo, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy), de mindez láthatóan és érzékelhetően nem okoz jelentősebb problémákat a vendégcsapatnál. Talán lehet úgy is fogalmazni, hogy a hiányzásokhoz köthető gondok körülbelül a nullával egyenlők Guardiola csapatánál. A másik oldalon már csak azért is lehet problémás Yerry Mina, Phil Jagielka és Leighton Baines kimaradása, mert emiatt "rövidebb" a kispad, csökkennek az edző taktikai lehetőségei, és így szükség esetén kevesebben kaphatnak lehetőséget az 5-10-15-20 percig való bizonyításra.

Hazai részről talán egyedül csak a brazil Richarlison jelenthet majd veszélyt a vendégek kapujára. És, esetleg, de tényleg csak esetleg, a fiatal csatár Dominic Calvert-Lewin. Ennyi!

Amúgy pedig azért rendezik ezen a héten az Everton - Manchester City meccset, mert ez amolyan előrehozott meccs lesz. Eredetileg február hónap végén, a 27. fordulóban lett volna, de mivel Pep Guardiola menedzser együttese bejutott az Angol Ligakupa döntőjében, s éppen azon a hétvégén rendeznek Chelsea - Manchester City ligadöntőt a londoni Wembley stadionban, úgy döntöttek az illetékesek, hogy emiatt korábban lesz a ManCity bajnoki találkozója.

Ezen sorok írásakor még nem zajlott le a West Ham United – Liverpool találkozó, s így még továbbra is mindössze 2 pont az éllovas Liverpool (61 pont) és a 2. helyezett Manchester City (59 pont) közötti különbség. Tehát a Liverpool hétfői mérkőzése előtt még az a helyzet, hogy amennyiben vereséget szenved majd a Liverpool, viszont szerdán majd győzni bír a Manchester City, akkor helycsere lesz az angol bajnokság élén. És természetesen még az eddigieknél is nagyobb nyomás alatt lesznek a bajnoki címért versengő csapatok.

Tipp: győz a Manchester City.

Everton - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp