Túl sok választási lehetőség nem igazán maradt a vendég AS Roma számára, talán csakis annyi, hogy vagy megszokik vagy megszökik. Körülbelül ennyi. Jelenleg ugyan még harcban van a Bajnokok Ligájában való szereplési lehetőséget jelentő 4. helyért a római gárda, de már abban a helyzetben van, hogy jóformán már nem engedhet meg magának majdnem semmilyen tévedési lehetőséget sem. Pedig a pillanatnyi formák tekintetében nem áll rosszul az AS Roma, sőt, lehet azt a formát akár jónak is, de nagyon jónak is nevezni. Mindez csakis nézőpont kérdése. Ám nekem egyre inkább az az érzésem van, hogy ez a római akármilyen forma jobbára már csak a múlté, s jelen pillanatban - hogyan is mondjam finoman - kezd zökkenőssé válni az a dolog. Természetesen még nem tűnik érdemesnek formahanyatlásról beszélni, de mintha valami ilyesminek a kezdetén járhat a fővárosi alakulat. Vélem én.

Ezt például úgy lehetne kifelébb tolni és kissé elódázni, hogy győz idegenben az AS Roma. Ami jelenleg már csak azért sem lehet túlságosan nehéz feladat, mert kifejezetten gyengécske ez a veronai Chievo. Sok szám helyett talán elegendő lesz annyi, hogy az eddigi 11 idegenbeli mérkőzésén egyetlen egy alkalommal nem bírt nyerni, de hazai pályán is egyetlen 1 győzelme van. Ezek tudatában már egyáltalán nem lehet meglepetés az az információ, miszerint az olasz élvonalbeli bajnokság tökutolsó helyezettje és kimagaslóan első számú kiesőjelöltje a Chievo Verona. Már 22 bajnoki forduló van az élvonalbeli csapatok mögött Olaszországban, ám a Chievo még mostanra sem bírta meghaladni a 10 szerzett pontot. Még továbbra is csak mindössze 9 pontnál tart Domenico Di Carlo edző csapata.

Na, ezt az együttest kellene legyőznie idegenben a vendégcsapat. Annak a csapatnak, amelyik a BL-szereplést jelentő 1-4. helyek valamelyikére "hajt", ám jelenleg 35 ponttal még csak 6. helyezett. Viszont az előtte kettővel álló AC Milan együttesének 36 pontja és az AS Roma csapatánál rosszabb gólkülönbsége van. Szóval lehetne előzni, akár már ebben a fordulóban is, s még akkor is, ha ez a dolog később csak átmenetinek bizonyul majd. Jó esetben akár már idegenben szerzett döntetlennel is lehetne előzni és BL-helyre kerülni, ám azért célszerűbb az idegenbeli győzelem.

Tipp győz az AS Roma.

Chievo Verona - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp