Robinho is játszani fog a hazai csapatban, de - többek között - Arda Turan is, a bosnyák Edin Visca is, a francia Gael Clichy is, a moldáviai Alexandru Epureanu is, a török válogatott kapus Volkan Babacan is, de még a 38 éves középpályás Emre Belozoglu is. Sőt, csereként talán még a togói Emmanuel Adebayor, a korábban az Udinese, a Napoli és a Leicester City csapataiban is szereplő Gökhan Inler, az olasz Stefano Napoleoni vagy akár a régebben német Bundesliga- és angol Premier League-csapatokat is megjárt szenegáli Demba Ba is szerepet kaphatnak majd a házigazdáknál. A legelején említett Robinho tényleg "az a" brazil Robinho, akinél a pályafutása elején még Diego Maradona és Lionel Messi volt az összehasonlítási alap. Lám, lám, lám, így vezet az út a Real Madrid, a Manchester City, az FC Santos, az AC Milan és egyéb másik focicsapatok érintésével Törökországba.

Momentán nem panaszkodhatnak a hazai együttesnél, hiszen jelenleg éppen az Istanbul Basaksehir a török bajnokság listavezetője és 14 fordulóval a bajnokság befejezése előtt az abban az országban jelentősnek nevezhető 8 pont előnye van az őt üldöző - szintén isztambuli - Galatasaray előtt. Vagyis már eléggé nagy valószínűséggel lehet azt mondani az Istanbul Basaksehir csapatára, hogy amennyiben nem fog "bundázni" vagy nem fog gyakran "meglepetéseket" okozni, akkor megnyeri majd a török élvonalbeli focibajnokságot. Az viszont már most is teljesen bizonyos, hogy ez a csapat kimagaslóan az első számú bajnokjelöltje a török bajnokságnak.

A vendég Erzurumspor gárdájáról annyit érdemes tudni, hogy ebben az idényben nagyon gyengén teljesít és így semmi meglepő nincs abban, hogy kieső helyen van a csapat, utolsó előtti - vagyis 17. helyezett -, 17 pontja van és csakis a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nincs az utolsó helyen. Ja, és talán még azt sem árt tudni, hogy az Erzurumspor nyert a legkevesebbszer a teljes török élvonalban, mindössze csak háromszor, idegenben pedig még egyetlen egyszer sem bírt nyerni ebben a bajnoki szezonban.

Nos, ez a gyenge Erzurumspor fog ellátogatni az Istanbul Basaksehir otthonába. Ahhoz az Istanbul Basaksehirhez, amelyik hazai környezetben – és, persze, amúgy is, majdnem minden téren - a török élvonal egyik legjobb csapata. Ha nem lenne már jelenleg is a legjobb gólarányuk az isztambuliaknak, akkor az lenne a véleményem, hogy az Erzurumspor elleni meccs nagyon megfelelő alkalom lehet a gólarány javítására. Így viszont csak arra tippelek, hogy 1 gólnál többet szerez a hazai csapat. És, persze, végül majd annyi gól különbséggel fog nyerni, amilyen kedvük lesz a játékosoknak a mérkőzés időpontjában.

İstanbul Başakşehir - Erzurumspor: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp