Van miért "kaparnia" a vendégcsapatnak, hiszen a maga 50 pontjával csak második helyezett az 55 ponttal listavezető PSV Eindhoven csapata mögött a bajnoki aranyéremért zajló versenyfutásban. Sőt, nem csak ezen a téren második az amszterdami alakulat, hanem a gólaránynál is (+58 gól, illetve +54 gól). Azaz, ha még továbbra is komolyan gondolja azt a bajnoki címet az Ajax, akkor ajánlatos nem csak simán nyernie, hanem még ez mellett a gólarányon is muszáj javítania. Még másabb szavakkal: több gól különbséggel kell győznie idegenben!

Ezt pedig már csak azért is könnyedén megteheti, mert lényegesen jobb csapat, mint a hazai pálya előnyét élvező Heracles Almelo. Azért érdemes lesz a saját kapujára is figyelnie az Ajaxnak, mert a Heracles azon együttesek közé tartozik, amelyek nagyon sok gólt kapnak, de szereznek is gólokat. Tehát a biztonság érdekében ajánlatos lesz a vendégcsapatnak legalább 2 gólt szereznie és nagyon vigyázni a saját kapujára, hogy egyetlen gólt se kapjon, vagy pedig szereznie kell legalább 3 gólt és akkor már kaphat is egy gólt.

Erre simán képes lehet az Ajax, hiszen ennél a csapatnál a néhány tapasztalt focista mellett most kivételesen jól és eredményesen szerepelnek a fiatalok. A tehetséges fiatalok! Talán nem túlzás azt gondolni erről az amszterdami csapatról, hogy sok-sok év eltelte után ismét nagyon eredményes lehet akár európai szinten is az Ajax. Feltéve, persze, ha - szokás szerint - a fiatal tehetségeket nem kapkodják el szerteszét a magasan jegyzett európai topcsapatok.

Jaj lehet a 4 focistát hiányoló hazai együttesnek, hiszen Carel Eiting személyében mindössze csak egyetlen egy még nem sok játéklehetőséget kapó focistája fog hiányozni a vendégcsapatnak. Vagyis a kameruni Andre Onana áll majd a kapuban, a hátvédek között ott lesznek Matthijs de Ligt, Daley Blind és az argentin Nicolas Tagliafico, de a középpályásoknál pályára lép majd Frenkie de Jong és a dán Lasse Schöne is, elöl pedig a marokkói Hakim Ziyech, a dán Kasper Dolberg és a szerb Dusan Tadic "varázsolhat".

Ha ők beindulnak, akkor lehet bármennyire jó formában a Heracles Almelo, mert ez mellett az Ajax mellett maximum csak epizódszerep juthat neki. De talán még annyi sem!

Tipp: Ajax győzelem 1 gól hendikeppel.

Heracles Almelo - Ajax: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp