Barátinak finom sem nevezhető mérkőzéssel folytatódik az NB1 a huszadik fordulóban. Puskás Öcsi csapata a Honvéd, a magyar foci ikonjának nevét önkényesen felvevő felcsúti csapattal találkozik, a Hungária körúton. Ez a két együttes szerintem még hosszú ideig nem fog „megegyezéses” mérkőzést vívni egymással, azaz éles kilencven percre számítok!

A tulajdonost kivéve lassan belátja majd mindenki, hogy gyengült az őszi szezonhoz képest a kispesti csapat. Baráth pótlására szerződtetett Beglarisvili harcképtelen nem játszik már ebben a szezonban!, de legalább a Fradi ellen kiállított Batikra sem számíthat Supka Attila. Kis Dávid mindössze egy meccset játszott a futó bajnokságban, a múlt hétvégén, így Lovric és Gróf maradt meg a védelemből. Majd húz valamit a szakvezetés, bekerülhet Uzoma, vagy Banó-Szabó, sőt a minden poszton bevethető Hollander is jolly-joker lehet most. Azt azért szögezzük le, hogy a védelem nem lesz összeszokott szombaton. Elöl, megvan a Honvéd, sőt fizikailag – termetre - , a Puskás játékosai fölé kerekedhet Supka Attila együttese.

Megyeri Balázs hosszasan nyilatkozott a Radoki János német-magyar szakember munkájáról. Elmondta, hogy pályafutása során még nem látott olyan edzőt, mint ő! Képes napi 12-14 dolgozni a csapatával az eredmények elérése érdekében. A számos betliző tréner után a „vezér” csapatának ki kellene vívnia az európai kupaindulás jogát, most azt hiszem megtalálta a megfelelő szakembert a kispadra a felcsúti vezetés. A Honvéddal szemben csupán öt pont a hátrány, egy esetleges győzelemmel ez kettőre olvadna, s ott topoghatna a 4. hely környékén a Puskás. Szembeötlő volt a Videoton elleni taktika: nem félt kinyílni a Radoki, bátor-vállalkozó attitűdöt mutattak az „akadémisták”. Persze Urblik bombája megadta az alaphangot, majd beszorult a Sóstói-stadionban a felcsúti gárda, de Hegedűs kapus vezetésével állta a sarat a védelem. A hajrában a beálló légiósaival meglepő 3:0-s diadal lett a vége. Tetszett, hogy Radoki egyrészt mert magyar tinédzserekkel kezdeni a bajnoki címvédő ellen, majd a meccs után is inkább önkritikát fogalmazott meg nyilatkozatában, s nem éltette magát és a csapatát. Ezzel a hozzáállással és munkamennyiséggel sokra lehet jutni a magyar bajnokságban, szerintem a tavasz meglepetéscsapata lesz a Puskás. Jellemző a téli felkészülésre, hogy kemény ellenfeleket választott az új szakmai stáb, például az ősszel BL-csoportkörben vitézkedő Plzen ellen – ha barátságos meccsen is -, jó volt az ikszre az együttes.

Összesítve azt gondolom, hogy Varga Józsi vezetésével felveszi majd a harcot a vendégcsapat és meglepetést okoz szombaton koraeste. A két csapatnál megfigyelhető folyamatok ellentétes irányokat mutatnak: a Honvéd lefelé, a Puskás fölfelé tart!

Budapest Honvéd FC - Puskás Akadémia: Dupla esély - Dupla esély tipp