Először a "2.5 gól felett" szorzóját néztem meg, hiszen kíváncsi voltam, hogy milyen odds van bukik kínálatában erre a mérkőzésre, majd ezen a tippen gondolkoztam egy ideig, de végül mégis az lett belőle, hogy a Borussia Dortmund várható hiányzóinak ellenére is a hazai győzelemre tippelek és fogadok. Mert az azért egyértelműen hátrányára lesz a hazai együttesnek, hogy Marco Reus csapatkapitány megsérült a keddi kupameccsen és teljesen biztos, hogy nem fog játszani a Hoffenheim elleni találkozón, de rajta kívül Jadon Sancho, Marcel Schmelzer, Roman Bürki és Marvin Hitz játéka is kérdéses, valamint a lábsérüléssel bajlódó lengyel Lukasz Piszczek sem teljesen ép. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy betegség- és sérüléshullám sújtja a német focibajnokságban éllovas Borussia Dortmundot. De például az azért simán elképzelhető, hogy Jadon Sancho mégis játszani fog majd, ha addigra az influenza nem dönti le teljesen a lábáról.

Azért is döntöttem a hazai győzelemre való tippelésnél, mert a listavezető Ruhr-vidékieknek előre kell menekülniük. Muszáj ezt tenni, teszik vagy nem tetszik nekik, hiszen 14 forduló van még hátra a bajnokság végéig, de mindössze csak 7 pont előnnyel rendelkezik a dortmundi együttes. Ez a 7 pont előny pedig nagyon "karcsúnak" tűnik a Bundesligában. A sérült Marco Reus helyett pedig ott van - például - a Borussia Dortmundnak a góllövőlista élmezőnyében levő spanyol Paco Alcacer, valamint a német válogatottal világbajnoki címet nyerő Mario Götze is.

A vendégeknél csak a hátvéd Kevin Vogt hiányzása okozhat némi problémát, hiszen Lukas Rupp és Kasim Adams hiányzásai már egyáltalán nem tartoznak abba a súlycsoportba. Amúgy pedig az van a Hoffenheim idei mérkőzéseinél, hogy Julian Nagelsmann edző csapata viszonylag szép focit játszik, valamint általában sok gól szerez és sok gólt is kap. Talán még ez miatt is tippeltem a hazaiak győzelmére, ugyanis azt elvárom, hogy szerezzen gólt a Hoffenheim, de szokás szerint - várhatóan - kapnia is kell majd 1-2 gólt. Paco Alcacer már csak azért is szerezhet majd egy-két gólt, mert ez jót tehet majd neki a góllövőlista tekintetében.

Tipp: győz a Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund - Hoffenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp