Remélhetőleg kihasználja majd a vendég londoni csapat azt a dolgot, hogy mostanában roppant gyengén teljesít a hazai csapat. Hangsúlyozom, hogy csak remélhetőleg, mert ugyan tényleg sokkal magasabb színvonalat képvisel az Arsenal, mint amilyenet a Huddersfield Town, de sajnos annyira kiszámíthatatlan a vendégcsapat mindenkori teljesítménye, hogy nagyon. Elvileg nem lesz majd semmilyen gond a vendégsikerrel, ám ismétlem, hogy csak elvileg van ez így, hiszen a gyakorlatban majd meglátjuk, hogy milyenre sikeredik ez a mérkőzés.

Az azért mégis némi gondot jelenthet, hogy Pierre-Emerick Aubameyang beteg volt az elmúlt napokban, hiszen az Arsenal gaboni csatárának gólszerzésére már csak a góllövőlista élmezőnyében elfoglalt helyezése és az ottani érdekeltsége miatt is számítani lehetett. Ám most már úgy tűnik, hogy nem kell tovább aggódni miatta, hiszen várhatóan játszani fog. Ő is, s a másik kérdéses is, aki nem más, mint a francia hátvéd Laurent Koscielny. Az éppen elegendő bajság Unai Emery Arsenal-menedzser számára, hogy a spanyol Hector Bellerin, a görög Sokratis Papastathopoulos, Danny Welbeck és Rob Holding sem játszhatnak majd. A hazaiaknál a belga Isaac Mbenza, a marokkói Abdelhamid Sabiri és az amerikai Danny Williams a kimaradók. Elvileg még a német Shkodran Mustafi, a svájci Granit Xhaka és a fiatal angol Ainsley Maitland-Niles szerepeltetése is kérdéses a vendégeknél.

Azok mellett, hogy tuti kiesőnek tűnik a hazai csapat, számolok még Pierre-Emerick Aubameyang 1-2 góljával is. És azzal is, hogy a 6. helyre visszacsúszott londoni együttesnél megkongatták a vészharangot, s elmagyarázták az illetékeseknek, hogy ez így nem mehet tovább, mert akkor ejnye-bejnye lesz. Azt már talán megemlíteni sem érdemes, hogy a házigazda Huddersfield Town már 12 mérkőzés óta képtelen nyerni. Legutóbb valamikor még tavaly november végén bírt győzni a Huddersfield Town, s az azóta lezajlott 12 bajnoki mérkőzésen 11 veresége és 1 döntetlenje van. Ha pedig ezt a csapatot nem bírja legyőzni az Arsenal, akkor vele kapcsolatban nem lehet majd semmiről sem beszélni.

Tipp: győz az Arsenal.

Huddersfield Town - Arsenal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp