Harry Kane hiányában a hazaiaknál valószínűleg a dél-koreai Son Heung-Min lesz az előretolt csatár. Ám nem csak a sérült Harry Kane kimaradása miatt foghatja a fejét az argentin Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser, ugyanis a szintén sérült Dele Alli is hiányozni fog a hazai csapatból. Helyette várhatóan az argentin Erik Lamela fog szerepelni. De hiányzók terén tényleg rosszul áll a Spurs, ugyanis az előbbiekben említett labdarúgókon kívül még Eric Dier, Vincent Janssen és Ben Davies sem játszhat. Ők is sérültek. Mindannyian!

Ellenben a vendégeknek mindössze csak két hiányzójuk lesz: Marc Albrighton és Daniel Amartey. Igaz, közülük Albrighton hiánya akár döntő is lehet majd, hiszen ő meghatározó játékosnak számít a Leicester City csapatában. A ghánai Amartey, aki olykor cserejátékos szokott lenni, nos, az ő hiánya jobbára csak akkor fog feltűnni, amikor cserélni kell majd. Vagy még akkor sem. Albrighton hiányzása miatt elképzelhető az is, hogy a belga Youri Tielemans fel fog tűnni a vendégek kezdőcsapatában. Például a középpályán, Demarai Gray helyén.

Pillanatnyi formák tekintetében még így is a sérültekkel teli Tottenham eredményesebb, mint a vendég Leicester City. És ez, vagyis a vendégek jelenlegi gyengesége a fő ok arra, hogy a hazaiak győzelmére tippelek. Mert amúgy teljesen természetes dolog az, hogy bajnoki címért is küzdő, de talán abba csak maximum belekontárkodható Tottenham Hotspur FC lényegesen eredményesebb csapat hazai környezetben, mint ahogyan teljesít idegenben a Leicester City. Pedig hát amúgy a vendégek csapata nem mondható rossznak idegenben, sőt talán akár a közepesnél egy picivel jobban teljesítőnek is nevezhetően. Ám most azért az valószínűleg döntő lehet, hogy jelenleg rossz a formája.

Nekem úgy tűnik, hogy szoros és izgalmakban bővelkedő mérkőzésre van kilátás, melyen a hazai hiányzások miatt leginkább döntetlenhez körüli lehet az eredmény. Ám én azért mégis bízok abban, hogy az otthon játszó együttes képes lesz majd megszerezni a számára győzelmet jelentő találatot.

Tipp: győz a Tottenham.

Tottenham - Leicester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp