Röviden és tömören: hazai győzelem várható.

Bővebben:

A 2. helyezett házigazda fővárosi alakulatnak nagyon ajánlatos nyernie, hiszen az éllovas kolozsváriak már több ponttal előzik meg őket, s ha még továbbra is "tököl" az FCSB, akkor bizony kurtán-gyorsan elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Pedig, ugyebár, még abban reménykednek Bukarestben, hogy hozzájuk fog kerülni a trófea, s nem pedig Kolozsvárra fog menni. Már megint!

A téli szünetet főleg arra használták a bukarestiek, hogy megerősítsék a csapatot, s így a bajnokság idén februári folytatásától talán még az eddigieknél is közelebb kerülhetnek a hőn áhított bajnoki aranyérmekhez. Voltak már igazolások eddigi is, s valószínűleg még a közeljövőben is lesznek, ám a legnagyobb "húzás" talán mégis az, hogy nem igazolt el és továbbra is az FCSB-nél maradt a csapat legeredményesebb játékosa, az eddigi 11 góljával a román élvonalbeli góllövőlista dobogóján levő francia csatár, Harlem-Eddy Gnohere. Szintén a bukaresti csapatnál maradt és nem igazolt el a fiatal és tehetséges Dennis Man sem. Akiért az első hallásra, de még második és sokadik hallásra is irreálisnak tűnő átigazolási díjat, több tízmillió eurós pénzösszeget remél kasszírozni az FCSB tulajdonosa. (Akiről érdemes tudni, hogy egy börtönviselt és excentrikus pacák.) Dennis Man tényleg jó focista és tehetséges is nagyon a mindössze 20 éves játékos, ám azért talán nem ártana nem ábrándozni és nem álmodozni feleslegesen, hanem a realitás "talaján" maradni. Hiszen ezzel az erővel akár bármelyik férfi álmodozhat - például - arról, hogy valamikor a közeljövőben valamelyik szexbomba fogja várni őt meztelenül az ágyban.

A nagyszebeni alakulat a középmezőnyben van, idegenben eléggé gyengén szokik teljesíteni, de az újonccsapatnál úgy tűnik, hogy talán azóta kezdenek némileg rendezettebbé válni a dolgok, amióta - tavaly ősszel - oda került edzőnek a Magyarországon is jól ismert Miriuta Laci. (Romániában: Vasile Miriuta.) Persze, nem kell ki tudja, mire gondolni, hiszen mégis egy kis költségvetésű együttesről van szó. Ám már abban is meglátszik Miriuta viszonylag jó munkájának eredménye, hogy nem "pofozógép" az újonccsapat, hanem a középmezőnyben foglal helyet, s talán még arra is lehet némi esélye, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba.

Ez a nagyszebeni alakulat még nagyon messze van az FCSB szintjétől. Amennyiben nem komolytalankodja el ezt a meccset a fővárosi csapat, akkor itt legalább 2-3 gólos különbség lesz a javára.

FCSB - AFC Hermannstadt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp