Mindkét oldalon motiváltak lesznek a játékosok: a házigazda Wolverhampton Wanderers azért küzd, hogy megnyerje a "minibajnokságot", vagyis a Top 6-on kívüliek angol élvonalbeli bajnokságát és a 7. helyen zárja a pontvadászatot, míg a vendég Newcastle United azért küzd, hogy lehetőleg minél több pontot szerezve sikerüljön elkerülni az élvonalból való kiesést.

Jó meccs lehet ebből a Wolverhampton-Newcastle mérkőzésből, hiszen egyik csapatból sem sérült vagy eltiltott senki sem, s így hazaiak edzője, a portugál Nuno Espirito Santo is, valamint a vendégek menedzsere, a spanyol Rafa Benitez is egyaránt pályára küldheti majd saját csapatát olyan felállásban, ahogyan akarja. Hazai győzelemre tippelek, s bár könnyű lehetne úgy fogalmazni, hogy a Farkasok szét fogják tépni a Szarkákat, én úgy vélem, hogy leginkább 1-2 gólos hazai győzelem várható, ahol arról szólhat majd a történet, hogy magabiztos játékkal nyerték meg a meccset a hazaiak.

Azért mégis be vannak jelölve néhányan a kérdéses szerepeltetésnél (a portugál Diogo Jota és a szintén portugál Ruben Vinagre, illetve Jonjo Shelvey, Robert Elliot, a szenegáli Mohamed Diame, a dél-koreai Ki Sung-yueng, az angol Karl Darlow és a walesi Paul Dummett), de ez jobbára valószínűleg csak azért van így, hogy lehessen valamikről dumálni a mérkőzés kapcsán. Persze, ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy az előbb említettek közül néhányan tényleg apróbb problémákkal bajlódnak. Az is eléggé valószínűnek tűnik, hogy a vendégek új focistája, a rekordigazolás paraguayi válogatott Miguel Almiron bemutatkozására még várni kell.

A hazaiak jobb formában vannak, és ráadásul a legutóbbi három bajnoki találkozójukat összesen 10 gólt szerezve nyerték. Várhatóan ismét egynél több gólt fognak szerezni a hazaiak, ám én maradok a sima győzelmükre való tippnél. Nyernek és kész, vége, kampec, ámen, ennyi!

Tipp: győz a Wolverhampton Wanderers.

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp