Mindössze 5-6 mérkőzés maradt hátra a csapatok számára az alapszakaszból. A CSZKA jelenleg vezeti a ligát a pontok alapján, és csak az SZKA Szentpétervár és a Jekatyerinburg jelenthet fenyegetést a moszkvaiak alapszakasz győzelmére. Jelenleg nincs hiányzó a vendégeknél, és a cél az lenne, hogy ez így is maradjon a rájátszásig. A kapuban Larsson és Sorokin is jó mutatókkal bír, előbbi várható kezdőnek a Slovan ellen, mivel eddig kevesebb szerephez jutott. A kapusokkal együtt kimagasló védelemről beszélhetünk a CSZKA-nál. Az eddigi 56 meccsen mindössze 69 gólt kaptak, ami majdhogynem egy gólos átlag meccsenként. Az emberhátrányos védekezésük is tükrözi a jó védelmet, csak az SZKA tud jobb emberhátrányos védekezést felmutatni az egész ligában. A 169 lőtt gól a 3. legtöbb a főcsoportban, amit főként Grigorenko, Kaprizov és Okulov termelt össze.

A Slovanról nem is tudom mivel kellene kezdeni. Összesen 42 vereséget szenvedtek eddig a szezon folyamán, amivel nem is csoda, hogy a liga legrosszabb csapata. A védelemből Andrej Meszaros hiányzik, de elég gyenge szezont futott, hol vannak már azok az NHL-es meccsek. Emberelőnyben is jóval gyengébbek mint a CSZKA, emberhátrányban a liga egyik legrosszabb csapata a Slovan. Kapusok közül Stepanek 90%-on véd, ami KHL szinten nagyon gyenge. Igazság szerint nagyon nincs kit kiemelni a csapatból. Talán Taffe és Chipchura nevét lehet megemlíteni, de ők is csak próbálkoznak.

Egészen 2015-ig kell visszamenni, mikor utoljára nyerni tudott a Slovan a CSZKA ellen, de az egy egészen más Slovan volt még. A hazaiaknál nincs egy olyan játékos sem, akinek pozitív lenne a +/- mutatója, ami elég sokat elmond a szlovákok teljesítményéről. Nincs mit szépíteni, "nem ugyanaz a liga" a két csapat. A CSZKA alapszakaszt akar nyerni, az nem kérdés, és ehhez csak annyi a dolguk, hogy minimum ugyanannyi meccset nyerjenek mint az SZKA és az Avtomobolist. A 3 CSZKA gól szerintem már a 2. harmad közepéig meglesz, személy szerint minimum 5 vendég gólt várok.

Slovan Pozsony - CSKA Moszkva: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp