Valódi sikertörténet eddig Solskjær szerepvállalása Manchesterben. Gyökeresen változott meg a norvég kezei alatt az United, s az „elérhetetlennek tűnő 5. hely” - helyzete rémálom, már negyedik az angol bajnokságban az együttes. Szárnyalását a Bajnokok Ligájában folytathatja, a problémákkal küzdő PSG-vel szemben.

Bátor kijelentést teszek: idén öt csapatban látom a potenciált a BL-serleg elhódítására: Juventus – Ronaldóval (lesz olyan év, hogy a portugál nem emeli magasba a serleget?); a Manchester City elképesztő rendszerben és minőségben focizik; kezd lendületbe jönni a Real – ott tudják, hogy mikor kell jól játszani!; a PSG már igazán vehetne egy címet; és a Manchester United – megfilmesítésre alkalmas sztori lehetne a babaarcú gyilkossal. Megjegyzem utóbbira volt már példa Di Canio az utolsó évét futó Drogbával, vezette sikerre, az oly sokszor próbálkozó Chelsea-t!

No, de vissza a jelenbe! Egyben vannak a vörösök. Solskjær tiszta vizet öntött a pohárba (fejekbe). Mindenki tudja, teszi a dolgát és látni kell, hogy a világsztárokkal megtalálta a hangot a norvég. Pogba a hátán viszi a csapatot, De Gea parádézik, Matic évekkel ezelőtti csúcsformáját idézi. Rajtuk kívül adott egy sor kiváló képességű játékos, akik képesek voltak mentálisan előrelépni, fejlődni, újat mutatni: Mata, Young, Lukaku, Martial, Rashford. Beépül lassan a Sanchez is, a védelmet pedig Smaling-Jones páros tarja egyben. Az önbizalomtól duzzadó játékosok mögött a hazai pálya is teljes mellszélességben áll ki, igazából nem is tudok felhozni értelmes érvet arra, hogy miért ne győzhetne az United kedden este. Érdemes Solskjær statisztikáját iderakni: 10 győzelem, 1 döntetlen – 28:6-os gólarány!

Neymar biztosan kihagyja az összecsapást, Cavanit sérülés miatt le kellett cserélni a hétvégén játéka kérdéses. Mbappe valószínűleg kezdeni fog játékának hatékonyságát meghatározza majd, hogy mennyi zsuga jön majd Verrattiéktól – mennyit enged a Matic-Herreira páros. Érezhetően nagy a nyomás a párizsiakon. Kevés már a gazdag tulajdonosnak, hogy a csapat állandó francia bajnok és kupagyőztes! Legalább egy BL-finálét össze kellene hozni. Most a német vonallal próbálkoznak Tuchel és Lőw Zsolt teljesítménykényszer alatt áll.

Bárhogy olvasgatom a csapatok meghatározó játékosainak neveit, úgy érzem, hogy a lendületben lévő hazaiak Pogba vezérletével előnyt szereznek a párizsi visszavágóra az angolok! Csakúgy, mint a szezon elején Liverpoolban, most Manchesterben is kapitulál a PSG!

Manchester United - Paris SG: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp