A hazai győzelem jó szolgálatot tehet a 3. helyezett hazai csapatnak, hogy minél több ponttal és ennek megfelelően minél kedvezőbb helyzetből induljon majd a nemsokára kezdődő felsőházi rájátszás küzdelmeiben. Jelenleg 36 ponttal dobogós a Jagiellonia Bialystok, s most úgy tűnik, hogy realis esélye van arra, hogy a lengyel élvonalbeli bajnokság dobogóján zárja ezt most zajló bajnokságot. Két együttes van előtte, a 45 ponttal listavezető Lechia Gdansk és a 42 ponttal 2. helyezett Legia Warszawa, s egyre inkább valószínű, hogy ha nem jön közbe valami jelentősebb formahanyatlás vagy hasonlók, akkor ez a két gárda fog megküzdeni a lengyel bajnoki címért, míg a Jagiellonia Bialystok, a Korona Kielce és a Lech Poznan fognak harcolni a bronzéremért.

A házigazda Jagiellonia Bialystok azt a Wisla Plock együttesét látja vendégül, amelyik a 15. helyen van, s amelyik csak azért utolsó előtti helyezett, mert a nagyon lemaradva tökutolsó Zaglebie Sosnowiec csapata még nála is sokkal gyengébb. Pedig hát ez a Wisla Plock is harmatgyenge. Azért lehet ideális most egy ilyen - könnyednek ígérkező - meccs a Jagiellonia Bialystok számára, mert ezzel a várható győzelemmel a hazai csapat minden különösebb megerőltetés nélkül megerősítheti 3. helyét. Ami a bajnokság ezen szakaszában, ugyebár, csakis jó dolog lehet számukra. Az előbbi mellett még azért is kötelező a győzelem a Jagiellonia Bialystoknak, mert sosem lehet tudni, hogy az előtte 6 ponttal és 9 ponttal levő csapatok közül melyik gárda buktázik (már, persze, ha megteszik ezt a szívességet), s ekkor a bialystoki győzelemnek köszönhetően nem csak csökkenhetne az elöl állókkal szembeni pontkülönbség, hanem még némi "nyomás" alá is kerülhetne a Lechia Gdansk vagy a Legia Warszawa.

A Jagiellonia Bialystok - Wisla Plock mérkőzés előtt azt lehet mondani, hogy nem csak sokkal jobb a hazai csapat, de már amiatt is szerencsés, hogy minden játékosa egészséges, senki sem sérült és mindenki vállalhatja a játékot. Ellenben a vendég Wisla Plock nem csak nagyon pocsékul teljesít, otthon és idegenben egyaránt, hanem még a csatár Karol Angielski és a középpályás Mateusz Szwoch is kénytelenek lesznek kihagyni a meccset. A hazaiaknál viszont fognak játszani a 8 gólos Karol Swiderski és a 7 gólos litván Arvydas Novikovas. A tippem csakis a hazaiak győzelme lehet.

Jagiellonia Białystok - Wisła Płock: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp