Jelenleg úgy áll a helyzet Romániában, szerintem, hogy a "szokásos" két csapat küzdhet a bajnoki címért: a kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) és a bukaresti FCSB (egykoron Steaua). Sokan mások még hozzáteszik az előbbi két együttes mellé, hogy a CS Universitatea Craiova is ott van a bajnoki címért küzdők között, de én úgy vagyok ezzel, hogy tényleg lehetni lehetséges azt mondani, hogy a 42 ponttal a 3. helyen álló krajovai gárdának matematikailag akár még az aranyérem megszerzésére is van esélye, ám szerintem jó nekik ott a dobogó alsó fokán, s nagyon nagy valószínűség szerint nem a bajnoki címért fognak ők küzdeni, hanem inkább azért, hogy megőrizzék azt a bronzérmet jelentő helyezést. Szerintem "kevesek" ők még ahhoz, hogy a 47 ponttal listavezető kolozsváriakkal és a 44 ponttal 2. helyezett fővárosiakkal megküzdjenek a bajnoki címért.

Kétségtelen, hogy a mindössze csak 3 pont előnnyel éllovas kolozsvári csapat egy lépéssel előrébb áll, mint a bukaresti alakulat, ám mivel a két rivális együttes gólkülönbségei is majdnem azonosak (CFR Cluj +21 gól, FCSB +19 gól), ezért a CFR Cluj - Astra Giurgiu mérkőzésen nagyon ajánlatos egy újabb győzelem a házigazda kolozsváriak számára. A vendég gyurgyevói Astra jelenleg 4. helyezett, ám számára leginkább az az irány, hogy nem előre, hanem hátra kell nézni. Ugyanis amennyiben mégis előre bámulnak a játékosok, akkor csak azt láthatják, hogy 7 pont távolságra van tőlük a dobogó, ám ha visszafelé pillantanak, akkor már azt könyvelhetik el, hogy veszélyesen közel áll hozzájuk az alsóház. Mindössze csak 3 pont különbség van a jelenleg 35 ponttal 4. helyezett felsőházi Astra és a 32 ponttal már alsóházi 7. helyezett csapat között. Bár tényleg mindössze csak nagyon csekély a két helyezés közötti különbség, egyelőre azért még az Astra Giurgiu várható kolozsvári veresége ellenére sem történhet meg ekkora helycsere a felsőház és az alsóház között, ugyanis az Astra gólaránya (+11 gól) lényeges jobb, mint a 7. helyen álló FC Botosani csapatáé (-2 gól). Viszont az biztos, hogy még az eddiginél is "sűrűbb" lehet a mezőny középső része.

Mint már említettem, a házigazda kolozsvári csapatnak nagyon ajánlatos győznie a CFR Cluj - Astra Giurgiu mérkőzésen. Ebben talán az is hatalmas segítséget jelenthet, hogy a hazaiak gólkirályjelöltje és román válogatott csatára, a 14 találattal a góllövőlistát vezető Marius Tucudean ismét egészséges, az utóbbi napokban már együtt edzett a csapattal és minden bizonnyal szerepelni fog az Astra Giurgiu elleni mérkőzésen. A vendégekről talán csak annyit érdemes megemlíteni, hogy az egyre inkább formába lendülő Denis Alibec csatár szoros őrizetet igényel.

Tipp: győz a kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

CFR Cluj - Astra Giurgiu: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp