Monfils kezdi elkapni a fonalat, de a szófiai elődöntő után valószínűleg Rotterdamban is csak a legjobb négyig jut, és ismét Medvedev vethet véget a menetelésének. Bulgáriában elég sima meccset játszottak, a francia szépen lassan, de biztosan lett felőrölve. Elég esélytelennek tűnt, több okból kifolyólag is. A laza tenisze nem érvényesülhetett Medvedev fegyelmezett, stabil, taktikus játékával szemben, és amikor mint egy falról, jött vissza minden, elvesztette türelmét és hibákba kergette magát. Ráadásul végig nyomás alatt játszott, a második szerváit megölte az orosz, pontot alig nyert belőlük. Daniil emellett jó adogató, mindkét szettben csak kettős brékelőnyben voltak nehezebb pillanatai.

Nos, mi változhat egy hét alatt? Szerintem semmi, sőt. Monfils egy nappal korábban jött el Bulgáriából, és egy meccsel kevesebbet játszott, ez szinte nem is különbség. Viszont a franciának soha nem a kondija volt az erőssége, talán még nem is játszott egymás után két héten jól pályafutása során, legalábbis nem emlékszem. Rotterdamban jönnek is a szenvedősebb meccsek, volt olyan pillanat amikor én azt hittem hogy Goffin ellen el is engedi. Az orosz ellenben ereje teljében, óriási önbizalommal játszik, tornagyőzelemből érkezik (az első játékos idén aki kétszer döntőzött), a szófiai első forduló óta szettet sem vesztett. Pénteken a Gaelhez hasonló típusú és habitusú Tsongát intézte el hasonló módon mint Monfot. Medvedev még fiatal, de már most szét tudja szedni az ellenfelei játékát, hihetetlenül stabil mindkét oldalról és erős fejben, nagyon nehéz fogást találni rajta, pláne az olyan türelmetlen Bohócnak, mint a francia. Szinte egy komplett, all-round játékos, akinek már csak a rutinra kell szert tennie, az pedig csak idő kérdése. A kertek alatt, Khachanov árnyékában már tavaly betört a topjátékosok közé, idén úgy gondolom meglesz a top tíz is, nem tagadom hogy az egyik kedvencem lett.

Nem várok mást mint egy hete, tényleg nagyon komoly fordulatnak kell bekövetkeznie ahhoz hogy egyáltalán esélye legyen Monfilsnak, győzelemről nem is beszélve. A szorzó egy hét alatt annak a meccsnek a hatására két tizedet esett, ha pihenőből jönne a gall akkor nem is tetszene, de így játszhatónak gondolom.

Monfils, Gael - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp