Az eltiltott és meghatározó játékosnak számító uruguayi Maxi Gomez fog hiányozni a házigazda galiciai csapatból, míg pedig a szintén eltiltott és szintén uruguayi Erick Cabaco, valamint két spanyol focista, Tono és Sergio Postigo fognak hiányozni a vendégegyüttesből. Az még talán nem is jelenthet bajt a hazaiaknak, hogy Maxi Gomez kénytelen lesz kihagyni a spanyol élvonalbeli bajnokit, mert így akár a fiatal és tehetségesnek mondott török Emre Mor is játéklehetőséghez juthat. Természetesen csakis a korábban a Liverpool mezében is játszó Iago Aspas mellett alkothat majd duót a csatársorban. Vagy ha mégsem a török labdarúgó kap majd játéklehetőséget Miguel Cardoso Celta-edzőtől, akkor talán a marokkói Sofiane Boufal vagy a spanyol Brais Mendez lehetnek a befutók.

Nem árt tudni, hogy a Celta Vigo - Levante összecsapás amolyan "hatpontos" meccs lesz, hiszen mindkét csapat kétségbeesetten próbálja elkerülni a spanyol másodosztályba való kiesést. Egyikük sincs még kieső helyén, mindketten közvetlenül a kieső helyek felett vannak, a Celta Vigo 16. helyezett, a Levante pedig 14. helyezett. Mindössze három pont a két csapat közötti különbség (24 pont, illetve 27 pont), ám mivel a házigazdák gólaránya jobb, mint a vendégeké (Celta Vigo -4 gól, Levante -10 gól), egy esetleges hazai győzelem máris a mérkőző csapatok helycseréjét jelenthetné. Na, már csak ezért is érdemes küzdenie és nyernie a galiciai csapatnak!

Még az is örömhír lehet a hazaiak számára, hogy az eddig eltiltott török Okay Yokuslu visszatérhet a középpályára. Mint ahogyan az is, hogy a vendég Levante ellenében az utóbbi 8 mérkőzésből 8-at nyert meg a Celta Vigo. Szerintem ezúttal is a hazaiak győzelmére van nagyobb esély, ráadásul jobban is akarhatja a sikert a hazai csapat. Az eléggé valószínűsíthető, hogy kemény és szoros meccsre van kilátás, hiszen majdnem azonos a két együttes játékosainak focitudása, de én mégis reménykedek abban, hogy gólváltás után még egy újabb gólt bírnak majd szerezni a hazaiak.

Tipp: győz a Celta Vigo.

Celta Vigo - Levante: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp