Közel azonos játékerőt képviselnek ezek a csapatok, s ezért szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy jelenleg a pontszámuk is nagyon közelít egymáséhoz és mindkét gárda majdnem szomszédos helyen van a spanyol élvonalbeli tabellán: a Real Sociedad 31 ponttal 9. helyezett, míg a Leganes 29 ponttal a 11. helyet foglalja el. Sőt, még a gólarányok tekintetében is elhanyagolhatóan kicsi a különbség: Real Sociedad +2 gól, Leganes -2 gól.

Ott van talán valamennyi különbség a két együttes között, hogy a Real Sociedad mintha egy picivel jobban teljesítene otthon (11 mérkőzésen 3 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 11-12-es gólarány), mint amennyire teljesíteni szokik idegenben teljesíteni a Leganes (12 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 10-18-as gólarány). Ám a jelenlegi formáknál - szerencsémre - már jelentős különbség van. Éspedig az, hogy a baszk Real Sociedad lényegesen jobb formában van, mint a főváros Madrid egyik elővárosának számító Leganes alakulata. És itt bizony tényleg nagyon jelentősnek tűnik a különbség, ugyanis pillanatnyilag a házigazda Real Sociedad közvetlenül a két gigász, a Real Madrid és az FC Barcelona mögött az egész spanyol liga egyik legjobb formában levő csapatának számít, míg a vendég Leganes formája csak a középmezőnyhöz elegendő.

Asier Illarramendi, Andoni Gorosabel, Martin Merquelanz és az eltiltott Joseba Zaldua, illetve a két argentin, Alexander Szymanowski és Ezequiel Munoz, valamint az eltiltott kameruni Allan Nyom fognak hiányozni a csapatokból.

Sokáig azon gondolkoztam, hogy a döntetlen eredményre tippelek, ám végül mégis úgy döntöttem - főleg a jelenlegi formabeli különbségek miatt -, hogy mégis a hazai baszk alakulat győzelmére tippelek. Talán azért is, mert valamennyire reménykedek abban is, hogy a korábban az angol Manchester United csapatában is szerepelt belga Adnan Januzaj fogja eldönteni a mérkőzést.

Tipp: győz a Real Sociedad.

Real Sociedad - Leganés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp