Szombaton útra kell a Nyíregyháza és keresztülutazza az országot, hogy vasárnap délután Zalaegerszegen álljon helyt. Dobos Barna csapata egyértelműen az élvonalba vágyik, és egy kötelező győzelemmel haladna tovább céljai felé.

Bizonyított az első két tavaszi fordulóban a Zalaegerszeg. Előbb egy félbeszakított meccset folytatott a Győr ellen – 1:1-ről indultak a felek, az elmaradt 40 percet pótolták be, végül 3:2-es kék-fehér siker született. A múlt héten Békéscsabáról rabolt három pontot a Zete. Babati góljaival 2:0-ra mentek a zalaiak és csak a legvégén jött a hazai szépítés. Jól néz ki a Dobos Barna együttesének kerete, a sokat szidott Sallói kezei is benne vannak a dologban. Szembetűnő, hogy sok korábbi NB1-es játékost sikerült elkötelezni a szezonra, ráadásul az érkezőkkel a támadószekció névsora lett erős: Barczi, Babati, Bobál, Grumic, Novák Csanád és Farkas Balázs. Azt gondolom, hogy a napnál is világosabb, hogy a gólra törő focival, folyamatos győzelmekkel kíván feljutni a hazai csapat, melynek újabb állomása (véleményem szerint áldozata lesz a Szpari).

Zoran Spisljak kalandos edzői pályafutás után 2018 decemberében vette át a Nyíregyházát. Ahhoz képest, hogy a Cardiff utánpótlásában kezdte a szerb tréner, végül nálunk „futott be” meglehetősen furcsa karriert. A harmadosztálytól az élvonalig összesen hét csapatnál fordult meg az utóbbi 11 évben, volt a ZTE edzője is 2017-ben. A Szparinál mindig áhítják az NB1-et, de a keret erőssége még nem üti meg a szintet. Az egyszerűbb megoldásban hisznek, cserélgetik az edzőket, hátha valaki csodát tesz. Az idei szezon is már leves vélhetőleg, az 5-13. hely közé érkezik majd be a csapat. Náluk is vannak korábbi NB1-es játékosok: Jova Levente, Rubus Tamás, Forró Gyula, Fodor Ferenc, Gyurján és Rezes. Azonban csak utóbbi kettő igazán támadójátékos. Hornyák Marcell ugyan hármat vágott a múlt héten a Ceglédnek (4:1), de úgy érzem Zalaegerszegen nem lesz ilyen könnyű dolga, mert egyszerűen keveset lesz a Nyíregynél a labda.

Az erőviszonyok hazai győzelmet vetítenek előre. Látva azt, hogy a Haladás kiesik az NB1-ből, kell egy csapat ellensúlyozásként Nyugat-Magyarországról az élvonalba. Véleményem szerint nagy kedvencem, a Kaposvár leereszt, és ezzel megnyílik az út a ZTE és a Gyirmót előtt. Fellángolásai, jó meccsei lesznek még a Nyíregyházának, de ezt most bukják a céltudatos ellenféllel szemben

Zalaegerszegi TE - Nyíregyháza Spartacus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp